15 Kasım 2012 13:57

TMK pervasızca uygulanıyor

Türkiye’ye gelerek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ile ifade özgürlüğü ile ilgili görüşmelerde bulunan Uluslararası PEN heyeti, Galatasaray’daki Cezayir Restaurant’ta basın toplantısı düzenledi. Odatv davasından yargılanan gazeteci Ahmet Şık ve ‘KCK’ davasından yargılan

TMK pervasızca uygulanıyor
Paylaş

TÜRKİYE’Yİ TAKİP EDİYORUZ

“Türkiye’deki durumu uzun süredir takip ediyoruz. Turistlik amaçla burada bulunmuyoruz. Türkiye’de ifade özgürlüğü konusunda ciddi gerileme söz konusu. Tutuklamalar arttı” diyen Saul, uzun tutukluluk sürelerinin de ciddi sıkıntılar doğurduğunu dile getirdi. Saul, “Bunlar yetmiyormuş gibi Terörle Mücadele Kanunu’nun gittikçe daha pervasızca uygulandığını görüyoruz. Bu kanun ifade özgürlüğünü kısıtlamakta kullanılmaktadır” diyerek, Türkiye’de tutuklu bulunan gazeteci ve yazarların çoğunluğunu Kürtlerin oluşturduğuna da dikkat çekti. Ankara’da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptıkları görüşmede konu ile ilgili duydukları kaygıları dile getirdiklerini belirten Saul, Gül’ün davaları yakından takip ettiğini kendilerine söylediğini dile getirdi.
Lübnan, Fas, Kanada, ABD gibi çeşitli ülkelerden PEN temsilcilerinden oluşan heyetin Türkiye’de ifade özgürlüğü için alınmasını istediği önlemler arasında, yasalarca korunan ifade eylemlerinden dolayı tutuklanmış olan kişilerin salıverilmesi, Terörle Mücadele Kanunu ve bilhassa 6 ve 7. maddelerinin ifade özgürlüğünü koruma altına alacak şekilde ıslaha tabi tutulması ve üçüncü yargı paketinde iyileştirmeye gidilmesi gibi talepler bulunuyor. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Benim için üzülme?

SONRAKİ HABER

Şamil Tayyar‘ suskunluğunu’ bozdu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...