11 Kasım 2012 04:34

Arçelik işçisi de ayağa kalktı

Türk Metal Sendikası’nın açıkladığı TİS taslağına bir tepki de Eskişehir’den geldi. Eskişehir’de Arçelik Buzdolabı Fabrikası işçileri, Türk Metal Sendikası’nın önceki akşam fabrikada  açıkladığı TİS taslağına karşı dün eylem yaptı. Tepkilerini fabrikada yemek yemeyerek gösteren iş&ccedi

Arçelik işçisi de ayağa kalktı
Paylaş

Polisin engellemek istediği işçiler trafiği tek şerit kapatarak Ankara yolundan Eskişehir’e doğru yürüdü. Yürüyüş boyunca ‘Türk Metal istifa’ ‘başkan şaşırma sabrımızı taşırma’, ‘Satılmış sendika istemiyoruz’, ‘Türk Metal istifa’ ‘İşçiyiz hakkımızı alacağız’ sloganları atıldı.

TÜRK METAL'E GÜVENSİZLİK

Yürüyüş sırasında gazetemize konuşan işçiler, Türk Metal’in hazırladığı taslaktan da görüşmelerden de olumlu bir sonuç çıkmayacağını düşündüklerini söyledi.

'4 YILDIR ZAM ALMIYORUZ'

4 yıldır zam almadıklarını, komik zamlara imzalar atıldığını anlatan Arçelik işçileri “İşverenle birlikte hareket eden sendika istemiyoruz. Sözleşmede sosyal haklar olarak ifade edilen maddeler bize, ücretimize yansımıyor.

'İŞÇİNİN TALEPLERİNİ DİKKATE ALAN SENDİKA...'

Raporlu olup işe gelmeyen işçilerin ücretleri kesiliyor. Daha güçlü ve işçinin taleplerini dikkate alarak sözleşmeye oturacak sendika istiyoruz” şeklinde konştular. Fabrikada sendika değiştirme de dahil mücadele yollarını konuştuklarını dile getirdi. (Eskişehir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Başkanlar değişir Amerika kalır!

SONRAKİ HABER

Cumartesi Anneleri, Dargeçit kayıplarını sordu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...