03 Kasım 2012 13:45

Buluşmaya “Hoşgeldin/B’xêr hatî”

Türkiye halklarının müziğini çoğaltarak bugüne taşıyan Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu Kardeş Türküler’in içerisinden matruşka misali bir birinden güzel müzikal çalışmalar doğuruyor. Onlardan birisi de Bajar (Şehir). Kürtçe/Türkçe rock müzik yapan grup, çiçeğ

Buluşmaya “Hoşgeldin/B’xêr hatî”
Paylaş
Ayşen GÜVEN

DİNLEYİCİLERDEN TAM NOT

Yeni albümlerinin tanıtım konserini önceki gece Garajistanbul’da yapan grup, dinleyicilerden tam not aldı. Sahnede grup adına misafilerle selamlaşan solistler Vedat Yıldırım ve Burak Korucu, “Size hoşgeldin diyoruz. Ama bu bahşedinin olmadığı eşit bir hoş geldin” diyor ve ekliyorlardı;
“Unutmayalım, hepimiz bu toprakların hem sahibiyiz hem misafiriyiz”. Bajar savaşın getirdiği acıların, adaletsizliklere duyduğumuz öfkemize ilaç gibi geliyordu; elektrik gitarda Cansun Küçüktürk, bas gitarda Ari Hergel, klavyede Ferhat Güneş ve davulda Erdem Göymen ile. Grubun bu albümde dikkat çeken ilk yeniliği 2 kemanın aralarına katılmış olması. Kemanların yer yer sololar yer yer de eşlikle Bajar müziğiyle dansı biraz arabic bir tad verdiği gibi, ezgiler oldukça başarılıydı. Vedat Yıldırım’ınsa sahnedeki enerjisi görülmeye değerdi. Yıldırım, şarkı söyleyerek başlayıp ara sıra ritim attırıp, ıslıkla son bulan performanslar sergilerken, diğer solist Burak Korucu’nun da ondan aşağıya kalır yanı yoktu.
İlk albümde “yaklaş” barışalım gibi bir umutla yola çıkan Bajar, yeni albüme koyduğu şarkılardan birini Uludere’de 34 gencin devlet tarafından katledilmesinin ardından yapmıştı.
“Serhildan” şakısını da cezaevlerindeki açlık grevleri için yeniden yorumlayan Bajar, bu şakıyı söylerken 52. gün yazılı tişörtlerle sahnedeydi ve mekan alkıştan yıkıldı.
Ve savaşın koynundan çıkamadığımız için biraz boynu bükük de çıksa Bajar albümü direnç duygusu veriyordu, umudun halayına çağırıyordu herkesi. Yaklaşalım, buluşalım, barışalım artık! Bunları söylerek “Hoşgeldin/B’xêr hatî” Bajar. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Özelleştirmeye tepki

SONRAKİ HABER

Müzik denince blues, yokluk denince bİra!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...