18 Ekim 2012 04:59

BDP Milletvekili Sarıyıldız açlık grevinde

Tutuklu bulunduğu Mardin E Tipi Cezaevi'nden, tedavi amacıyla Diyarbakır D Tipi Cezaevi'ne getirilen BDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, danışmanı aracılığı ile açlık grevine girdiğini duyurdu.Danışmanı ile yaptığı görüşmede, PKK'li ve PAJK'lı tutsaklar tarafından PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın sağlık, güvenl

BDP Milletvekili Sarıyıldız açlık grevinde
Paylaş

Danışmanı ile yaptığı görüşmede, PKK'li ve PAJK'lı tutsaklar tarafından PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın sağlık, güvenlik ve özgürlük koşullarının sağlanması ile Kürtlerin demokratik taleplerinin tanınması talebi ile başlatılan süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemlerine karşı duyarsız kalamayacağını belirten Sarıyıldız, "Her gün eriyen bedenler karşısında sessiz kalamazdım" dedi. Sarıyıldız'ın 3 gündür açlık grevinde olduğu öğrenildi.

Cezaevinde yükselen direnişe kenetlenmeyi ahlaki ve vicdani bir sorumluluk olarak gördüğünü belirten Sarıyıldız, şunları aktardı: "Kürt halkının yiğit, devrimci evlatlarının her gün ölüme yaklaştığı bu süreçte sessiz kalan, yüreği nasırlaşmış hükümet yetkililerine sesleniyorum. Yaşanacak ölümlerin sorumluluğu başta hükümet olmak üzere bu direniş karşısında sessiz olan herkese ait olacaktır." Kürt halkının kendine lider olarak gördüğü PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik ahlak dışı ve çatışmaları derinleştiren tecrit politikasına karşı sessiz kalamayacağını belirten Sarıyıldız, yaşanacak ölümlerin vebalinin hükümet ve Başbakan'a ait olacağını dile getirdi. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Rusya'dan Türkiye'ye sert tepki

SONRAKİ HABER

İstanbul'da memura yeni mesai düzenlemesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa