18 Ekim 2012 05:01

Irkçılık Ozan Arif’le ders kitaplarında

12. sınıflarda okutulmak üzere hazırlanan edebiyat dersi kitabında Ermeni ve Kürtlere sıkça hakaret eden ırkçı Ozan Arif’e yer verildi.

Irkçılık Ozan Arif’le ders kitaplarında
Paylaş

Ekoyay Eğitim Yayıncılık tarafından 12. sınıflarda okutulmak üzere hazırlanan edebiyat dersi kitabında Ermeni ve Kürtlere sıkça hakaret eden ırkçı Ozan Arif’e yer verildi.Edebiyat kitabının 10. Cumhuriyet döneminde halk şiiri bölümünde yer alan Ozan Arif, Anadolunun yetiştirdiği büyük ozanlardan Neşet Ertaş ve Aşık Veysel'le bir tutuldu.

Edebiyat kitabının 10. Cumhuriyet döneminde halk şiiri bölümünde yer alan Ozan Arif, Anadolunun yetiştirdiği büyük ozanlardan Neşet Ertaş ve Aşık Veysel ile bir arada yer alıyor. Kitapta öğrencilerden Ozan Arif’in hayatı ve yetiştiği ortam hakkında bilgi toplanması isteniyor.

‘...Bırakın çan çalmayı Ermenici olmayı Millet böyle dolmayı Yutmaz Karadeniz’de O gün öyle desinler Bugün böyle desinler Fatihalar, Yasinler Bitmez Karadeniz’de...’

Hrant Dink'in katil zanlıları Ogün Samast ve Yasin Hayal için bu övgü şiirini yazan Ozan Arif, Yeni Şafak gazetesi yazarı Ali Bayramoğlu'nu da tehdit etmişti. Arif, katledilen gazeteci Hrant Dink için de 'Neydi o Ermeni'nin adı' ifadesini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)

FOTOĞRAF: ONUR CAYMAZ  

ÖNCEKİ HABER

Batman 'KCK' davasında 6 tahliye

SONRAKİ HABER

Rusya'dan Türkiye'ye sert tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...