12 Eylül 2012 11:41

İŞKUR’un operasyonu ‘iş’e yarar mı?

İŞKUR, “genç istihamının desteklenmesi operasyonu”nu tanıttı. Türkiye’de genç işsizlik giderek artarken, işsizliğin tek sebebi olarak “mesleksizlik” gösterildi. İş olanağı sağlandığı ifade edilen gençlerin katılımının “yok” denecek kadar az olduğu tanıtım etkinliğinde projeden tüm işsiz gen&c

İŞKUR’un operasyonu ‘iş’e yarar mı?
Paylaş
Hilal Yağız

İŞKUR, “genç istihamının desteklenmesi operasyonu”nu tanıttı. Türkiye’de genç işsizlik giderek artarken, işsizliğin tek sebebi olarak “mesleksizlik” gösterildi. İş olanağı sağlandığı ifade edilen gençlerin katılımının “yok” denecek kadar az olduğu tanıtım etkinliğinde projeden tüm işsiz gençlerin faydalanabileceği açıklandı. Projenin sloganı “gençler işte, Türkiye yükselişte”.

İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı, gençlerin geleceği için bir araya geldiklerini ifade ederek, “Genç istihdamının ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz” dedi. Her işsizin bir iş ve meslek danışmanı olduğunu iddia eden Yazıcı, işsizliğin nedenini “mesleksizlik” olarak açıkladı. Yazıcı ayrıca verilen “cep harçlıklarını” artırdıklarını söyledi.

HERŞEY PİYASA İÇİN

Projenin amacı, işsiz genç insanlarına çalışma güvencesi ve insanca çalışabilecek koşullar sağlamaktan ziyade şöyle tarif ediliyor: “Projenin amacı gençlerin girişimcilik becerilerini artırmak ve iş tecrübesi kazanmalarına, iş bulmalarına yardımcı olmak için faaliyetler gerçekleştirerek, işsiz gençler ve okulu hayatını yarıda bırakmış kişilerin işgücü piyasasına girişlerini kolaylaştırmaktır”. Projede, daha fazla staj ve işbaşı eğitiminin sağlanması en önemli amaçlardan biri. Projeden üniversite ve ortaöğretim kurumlarından yeni mezun olanlar, kariyer planlaması yapan öğrenciler, okul hayatına devam edemeyenler yararlanacak. Tüm işsiz gençler ile farklı eğitim seviyelerine sahip iş arayan kişiler de projeden yararlanabilecek. Proje 2013’ün Eylül ayında sona erecek.
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Rüyalara sahip çıkmak için

SONRAKİ HABER

Bu zamlar emekçinin belini büker

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...