28 Haziran 2012 09:34

Ekşi sinema, ımdb’ye alternatif 250 filmlik bir liste hazırladı!

EKŞİ Sinema, sinema seyircisini boyunduruğu altında tutan ‘Imdb Top 250’ listesine alternatif bir liste hazırladı. Sitenin kendi yazar kadrosu dışında çeşitli mecralarda yazan sinema yazarlarıyla birlikte hazırladığı listede sinema tarihinin olmazsa olmazlarının yanında sinema sahnesinin spot ışıklarından nasibini alamamış ve değeri tam olarak anlaş

Ekşi sinema, ımdb’ye alternatif 250 filmlik bir liste hazırladı!
Paylaş

EKŞİ Sinema, sinema seyircisini boyunduruğu altında tutan ‘Imdb Top 250’ listesine alternatif bir liste hazırladı. Sitenin kendi yazar kadrosu dışında çeşitli mecralarda yazan sinema yazarlarıyla birlikte hazırladığı listede sinema tarihinin olmazsa olmazlarının yanında sinema sahnesinin spot ışıklarından nasibini alamamış ve değeri tam olarak anlaşılamamış kült filmleri de hatırlatılıyor.
Beyazperde yazarlarından Kaan Karsan’ın kurucusu olduğu ve editörlüğünü yaptığı Ekşi Sinema’nın sinema tarihinin gölgede kalan eserlerine ışık tuttuğu listesi kült yönetmenlerin kült filmlerini ihtiva ediyor. Listedeki filmler listeyi oluşturan yazarların öznel görüşlerinden hareketle seçilerek kronolojik bir şekilde dizilmiş vaziyetteler.
Listeyi oluşturan yazar kadrosu Ekşi Sinema’nın 12 kişilik ana ekibinin yanısıra Ali Ercivan (Beyazperde), Ali Ulvi Uyanık (Milliyet Sanat), Cüneyt Cebenoyan (Bir Gün), Engin Ertan (Sinema), Janet Barış (Bianet), Kaya Özkaracalar (Altyazı), Kemal D. Yılmaz, Kerem Akça (Habertürk), Melis Behlil, Murat Emir Eren (Sinema), Murat Erşahin (Sinema), Sevin Okyay (Milliyet Sanat) ve Yeşim Tabak (Sabah) gibi isimlerden oluşuyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Pankart asan kadınlar darp edildi’

SONRAKİ HABER

Londra’da ilk yarışmayı Emrah Şahbaz kazandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...