23 Haziran 2012 05:56

Felsefe kongresinde Fethullah Gülen şov!

Muğla Üniversitesi’nin düzenlediği 7. Uluslararası Bilim Felsefesi Kongresinin ardından verilen yemekte Fethullah Gülen’in Başbakan Erdoğan’a yanıt olarak konuştuğu 1 saatlik videonun gösterildiği ortaya çıktı. Yemekte Gülen okullarının da tanıtımı yapıldı.Eğitim Sen Muğla Şubesi’nden yapılan açıklamada,

Felsefe kongresinde Fethullah Gülen şov!
Paylaş

Eğitim Sen Muğla Şubesi’nden yapılan açıklamada, Felsefe Kongresi gibi önemli bir gündem başlığı altında, son dönemde ülke gündemini yoğun bir şekilde meşgul eden Fethullah Gülen’in görüntülü şovunun yapılmasının, bilim adına büyük bir skandal olduğu vurgulandı. “Bilimsel bir kongrede belli bir cemaatin propagandasının yapılması ve yine aynı cemaate ait okulların reklamına izin verilmesi Türkiye’de bilim adına yapıldığı iddia edilen etkinliklerin ne kadar basitleştiğini ve nasıl istismar edildiğini göstermektedir” denilen açıklamada,  kongre sonrası düzenlenen akşam yemeğinde konuklara ney eşliğinde “ilahi dinletisi” yapılmasının ve Fethullah Gülen’in 1 saatlik bir konuşmasının videosunun katılımcılara izletilmesinin hangi bilimsel ihtiyaç üzerine alındığı soruldu.

AKADEMİSYENLER SALONU TERKETTİ

Açıklama şöyle devam etti: “Muğla Üniversitesi yönetimi bu hareketi ile kimlere hangi mesajları vermek istemektedir? Etkinliğe katılan akademisyenlerin karşılaştıkları sonrasında salonu terk etmesi, üniversite yönetiminin ne kadar pervasız bir uygulamaya imza attığının kanıtı niteliğindedir. Üniversiteler bilim yuvalarıdır ve öyle kalmaları gerekir. AKP döneminde üniversiteler birer siyasal kadrolaşma mekanına dönüştürülmüştür. Türkiye’de üniversiteler, öğrenciler ve öğretim üyeleri üzerinde oluşturulan baskı merkezlerine dönüştürülürken, diğer taraftan bu tür etkinliklerle siyasi iktidarın ve onun anlayışına paralel cemaatlerin etkinlik düzenlediği mekanlar haline getirilmektedir.” (Muğla/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sanat Maratonu sona yaklaşıyor

SONRAKİ HABER

Savaşı savunanın arkasında saf tutmayız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...