02 Haziran 2012 12:54

Cezaevinden sonra cami müjdesi!

Diyarbakır'da protestolar ve havaalanından kongre salonuna kadarki güzergahta kepenkleri kapalı dükkanlarla karşılanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP Diyarbakır 4. Olağan Kongresi’nin yapıldığı Kayapınar ilçesinde yeni inşa edilen 6 bin kişilik spor salonuna yoğun güvenlik önlemleri altında geçti. Bölge'nin simge şehrin

Cezaevinden sonra cami müjdesi!
Paylaş

Diyarbakır teşkilatının çok zor şartlar altında çalıştığını söyleyen Başbakan, "Daha dün il başkanlığımızın önünde ses bombası patlattılar. İlçe başkanlıklarımız defalarca saldırıya uğradı. Mensuplarımız kaçırıldı, milletvekillerimiz kaçırıldı. Kulp ilçe başkanımız Veysel Çelik kardeşimiz terör örgütü tarafından kaçırıldı. Şırnak İl Başkan Yardımcımız alçakça ve haince bir şekilde öldürüldü. Bunlar bizim mücadele azmimizi daha da perçinledi" dedi.

Sevgi dilini konuştuklarını öne süren Erdoğan Diyarbakır sevdası ve hizmet sevdasıyla çalıştıklarını söyledi

“Sultan Suca, Maliki Ejder, Abdurahman Hazretleri'nin ve 41 sahabenin huzurunda konuşuyorum. İyaz Bin Ğanm, Halit Bin Velid’in huzurunda konuşuyorum" diyen Erdoğan, Diyarbakır'ın Mekke, Medine, Kudüs’ten sonra en fazla sahabenin olduğu yer olduğunu hatırlattı.

SELAHADDİN EYYUBİ'NİN YOL ARKADAŞIYMIŞ

Diyarbakır'a 12. ziyaretini gerçekleştirdiğini söyleyen Başbakan bunu Diyarbakır sevdalısı oluşuna bağladı.

Selahattin Demirtaş'ın ve gazetemiz dahil olmak üzere çeşitli yayın organlarında yapılan halk röportajlarında vurgulanan "Diyarbakır'ın Başbakan'dan beklentisi yoktur" sözlerine cevap veren Erdoğan, "Ben buraya kardeşlerimle kucaklaşmaya geldim. Ben simsarlarla değil, aracısız kardeşlerimle konuşmaya geldim. Dün çıkmış diyor bir tanesi adeta tehdit ediyor, 'kongreye kimse gitmesin.' Ya burada yapılacak bir kongreden neden bu kadar korkuyorsunuz. Bunlar hizmet etmez. Bunlar sadece AK Partiyi hedef görüyorlar. Çünkü AK Parti çözüm üretiyor. Çözüm ürettiği için saldırıyorlar. Gönül diliyle konuştuğu için milletle başbakanın kucaklaşmasını engelliyor. Biz konuşmaya devam edeceğiz. Bizim aramızda aracılar olmayacak. Biz birbirimize inanacağız ve güveneceğiz. Birbirimizle güvenle, kalple gönülle iletişim halinde olacağız" dedi.

"Biz ne kadar Fatih Sultan Mehmet'in yol arkadaşıysak Selahaddin Eyyubi'nin de yol arkadaşıyız" diyen Erdoğan,  "Ben ne kadar İstanbullu, İzmirliysem o kadar Batmanlı, Siirtli, o kadar Diyarbakırlıyım” dedi.

BDP VE CHP'YE ÇATTI

Kürt sorununu çözmek için attıkları adımlarda büyük engellerle karşılaştıklarını söyleyen Erdoğan, 2005'te neredeyse bugün de aynı yerde olduğunu öne sürdü.

BDP'nin Bölge'nin CHP'si olmaya çalıştığını öne süren Erdoğan, CHP'yi "Kürt meselesinin kaynağı, BDP'yi de istismarcısı" ilan etti.

‘CHP’NİN RANDEVU TALEBİNİ KABUL ETTİM’

Kongrede, CHP’nin Kürt sorununun çözümüyle ilgili çıkarttığı yol haritasını konuşmak için kendisinden randevu istediğini hatırlatan Erdoğan, “Gelsinler görüşelim” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın CHP’ye verdiği randevu ise Çarşamba günü saat 15.00’de gerçekleşecek. CHP’nin bu görüşmede, hazırladığı 10 maddelik raporu AKP’ye sunması bekleniyor.

FEMİNİSTLERİN OYUNUNU BOZACAKMIŞ

Kürtaj tartışmalarına da değinen Erdoğan, "Diyorlar ki, bu vücut benimdir, tercih hakkımı kullanırım. Bunu daha çok feminist kesim propagandasını yapıyor. Bunun yanında yaşam hakkı var. Biz yaşam hakkından hareket ediyoruz. Bir vücutta cenin öldürüldüğünde ha yaşam halinde öldürülen ha orada. Bizim için aynıdır. Bunu öldürme hakkına kimse sahip değil. Bu tür olaylar insan sağlığını tehdit eden yollardır, bu oyunu da bozacağız. Niye kadın demiyorsunuz da anne diyorsunuz? Bu kesimin mantığı bu. Evet biz anne diyoruz. Annenin ayaklarının altı öpülür. Gerekli adımı atacağız. Sezaryen olayı bu ülkede nüfusu dondurmaya yönelik bir adımdır. Sezaryenle doğum yaptık, bir-iki çocuk olabiliyor. Böyle bir yaklaşım tarzı. Dert başka, dert money. Daha rahat doğum yapıyormuş, hayır. Oralarda daha iy ipara götürüyorlar bundan. Biz bunun çalışmasını yaptık. Özel hastanede yüzde 90'a kadar sezaryenla doğum var. Türkiye ortalaması yüzde 50. Biz bu adımı da atacağız" dedi.

Başbakan Erdoğan’ın konuşma yaptığı salona ‘Peygamberler ve sahabeler diyarından başbakanımıza selam’ Bölge ve Diyarbakır size minnettar’, ‘Surların kurtarıcısını beklediği kadar seni bekledik büyük usta’, ‘Sen bize Allah’ın bir lütfusun’, ‘Seni veren Rabbime şükürler olsun’ yazılı pankartlar yer aldı. Başbakan’ın daha önce Diyarbakır’da katıldığı programların aksine bu sefer salonda Kürtçe yazılı herhangi bir mesajın ya da pankartın olmaması dikkat çekti. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Grev hakkı için ortak mücadele

SONRAKİ HABER

Kadın hükümetin elinde üreme nesnesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...