15 Mayıs 2012 12:53

Evlilik okulunda kadına kölelik dersleri

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in “hükümet politikası haline getireceğiz” dediği Evlilik Okulları projesinin gerçek yüzü ortaya çıkıyor. Kütahya’da verilen 3 günlük kurstaki eğitimlerde kadınların çalışmasının aile bütçesine zarar verdiği, nikahsız yaşamanın kadını soy

Evlilik okulunda kadına kölelik dersleri
Paylaş
Nilay Çatal / Eren Karadaş

PÜF NOKTASI KADIN

Kütahya Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü Evlilik okulu açtı. 8 Mayısta derslere başlayan Evlilik Okulu, üç günlük eğitim sonrası okulu tamamlayan evli, nişanlı çiftlere sertifika dağıttı. İllerin boşanma başvuru oranlarına göre açılan evlilik okulları; “Sevgi dolu bir beraberlik oluşturmanın püf noktaları” başlığı ile eğitime beş çift ile başladı.

KADININ ÇALIŞMASI AİLEYE ZARARMIŞ!

Kütahya’daki Evlilik Okulu’nun ilk gününde, “Evilikte doğru iletişim ve evlilikte çatışma çözüm yolları” başlığı ile ilk oturumu açan Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Uğur Alıç boşanma oranı istatistiklerini vererek, ailenin kutsal olduğu ve bir arada olması gerektiği üzerinde durdu. Daha sonra evlilikte kadının çalışma hayatına girmemesi gerektiğini vurgulayan Alıç “Kadının çalışması durumunda, dışardan yemek yiyen ailenin toplam gelirinde 1.200 TL zarar tespit ettiğini’ söyledi.

İkinci oturumda ise cinsellik konusu ele alındı. Oturumun başında çiftler, kadın ve erkek olmak üzere iki gruba ayrıldı. Kadınlara AÇSAP Merkezinden Ebe Canan Tarık, erkeklere ise İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Memuru Ünal Türe tarafından cinsellik eğitimi verildi.

Her iki gruba slaytlar üzerinden verilen cinsellik eğitimi kadınlara ve erkeklere kadın anatomisi üzerinden anlatıldı. Özellikle kadınlar grubunda üzerinde durulan konular olan Cinsel birliktelik yaşının düşmesi ve üniversite öğrencilerinde evlilik öncesi birlikteliğin fazla olması kınandı. Yapılan istatistiklere değinen Tarık “Erkeklere yapılan anket sonrası kızlık zarına verilen önemin yüzde 44 olduğunu” söyleyerek evlenmemiş kadınları uyardı.

VAİZDEN FEMİNİZM ELEŞTİRİSİ

İkinci gün ise; Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmeni M. Emin Bakırdemir, “Eşler arası rol paylaşımı evilik ve aile hayatı” konulu oturumu açtı. Babanın “otorite kaynağı”  annenin “sevgi kaynağı” olması gerektiğini ileri süren Bakırdemir, ailenin önemini vurgulayarak, boşanmaların eşlerin üzerlerine düşeni yaptıkları takdirde önlenebileceğini savundu.

İkinci oturumda, İl Müftülüğünden Vaiz Mustafa Karayel “Evlik hayatının dini boyutu” konusu üzerine eğitim verdi. Nikahsız birlikteliğin dinen uygun olmadığını ve nikahın Allah’ın emri olduğunu, nikahsız yaşamanın kadınları soysuzlaştırdığını ve ahlaksızlaştırdığını söyleyen Karayel, feministlerin kadın hakları savunuculuğu yaparak kadınlara zulüm ettiklerini söyledi. İdeal kadın tanımlaması yapan Karayel Hadis-i Şeriften örnekler vererek kadının sadece dinen güzel olması gerektiğini söyledi.

Son gün ise;  Evlilik Danışma Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Rumeysa Günay İnanç, katılan çiftlere değerlendirme sonucu sertifikalarını verdi. Türkiye çapında bu okulları yaygınlaştırarak, “sorunsuz evlilikler” yaratmak istediklerini açıklayan İnanç, Kütahya’da kursların devam edeceğini söyledi ve bu sertifikaların derecelere göre sürekli eğitimle verileceğini ekledi. (Kütahya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bilimi savunma zamanı

SONRAKİ HABER

Uytun bebek, Lokumcu ve Ayhan nasıl öldü?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...