05 Mayıs 2012 09:31

Didim’de yine Alevi evleri işaretlendi

Adıyaman, Erzincan, İzmir, Antep derken şimdi de Didim... Aydın Didim’de, Hisar Mahallesi’ndeki bir apartmanda Alevi inancına mensup iki ailenin evinin kapısına yağlı boya ile çarpı işareti konuldu. Ayrıca büyük harflerle, ’Aleviler’e Ölüm, Aleviler’i Yakın’ yazılması endişeleri iyice arttırdı.Buna benzer bir

Didim’de yine Alevi evleri işaretlendi
Paylaş

Buna benzer bir olay geçtiğimiz günlerde Didim Mavişehir Mahallesinde yaşanmıştı.Orada da bir Alevi vatandaşın evinin kapısına işaret konmuştu.

Polisin inceleme başlattığı olay hakında açıklama yapan  Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cemevi yetkililerinden Hasan Dikçe olayın 6 Mayıs Hıdırellez kutlamalarının öncesinde meydana gelmesini manidar bulduğunu belirtti.

OLAY PROTESTO EDİLDİ

Hasan Dikçe, “Didim’de bugüne kadar birçok inanç ve görüş sorunsuz olarak yaşadı. Bu saatten sonra bu tip olayların yaşanması bizleri endişeye sevk ediyor” dedi.  

Didim’de yaşanan bu olay Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi, Cemevi, EMEP, BDP, ÖDP Eğitim Sen ve birçok demokratik kitle örgütünü temsilcisinin katıldığı basın açıklaması ile protesto edildi.

Yaklaşık 1000 kişinin katıldığı açıklamada, olayın bir an önce aydınlatılması, geçmişte örneklerinin yaşandığı gibi, olayın Alevilere yönelik şiddete dönüşmesine izin verilmemesi istendi. (Aydın/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Halit Çelenk öğretmeye devam ediyor

SONRAKİ HABER

NATO ve Türkiye - NATO ilişkileri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...