03 Mayıs 2012 09:37

HES belası bu kez Hemşin’de

DOĞU Karadeniz Bölgesinde HES’lere karşı bir yandan demokratik ve hukuksal mücadele devam ederken diğer yandan HES yapımcı firmaları da projelerini sürdürmekte diretiyor.Rize’nin Hemşin ilçesinde Mars Elektrik üretim firması tarafından yapılması planlanan Yeşiltepe Regülatörü ve HES projesi nedeniyle, ilçede 201

HES belası bu kez Hemşin’de
Paylaş

DOĞU Karadeniz Bölgesinde HES’lere karşı bir yandan demokratik ve hukuksal mücadele devam ederken diğer yandan HES yapımcı firmaları da projelerini sürdürmekte diretiyor.

Rize’nin Hemşin ilçesinde Mars Elektrik üretim firması tarafından yapılması planlanan Yeşiltepe Regülatörü ve HES projesi nedeniyle, ilçede 2011 yılı eylül ve ekim aylarında düzenlenen ÇED toplantıları kitle örgütleri ve köylüler tarafından protesto edilmiş yaşlı kadınlar ellerinde sopalarla toplantıya katılan görevlileri engellemeye çalışmıştı. Aradan daha bir yıl geçmeden bu kez “Çavuş Bir İnşaat Mühendislik, Petrol ve Maden Ltd.Şti.” tarafından Hemşin 1 Regülatörü ve HES, Hemşin 3 Regültörü ve HES projeleri bakanlık tarafından onaylandı. Konuyu Rize valiliği basın bürosu da yaptığı açıklamayla doğruladı.

“Çavuş Bir İnşaat Mühendislik, Petrol ve Maden Ltd.Şti.” tarafından Hemşin 1 Regülatörü ve HES (1.68 MWe), Hemşin 3 Regülatörü ve HES (2.36 MWe) projelerine karşı yöre halkının çalışma başlatacağı HES projelerine karşı duracakları öğrenildi. (Rize/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kızıltepe Ovası’nın susuz bırakılması Meclise taşındı

SONRAKİ HABER

Halkın Hıdırellez’i Ahırkapı’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa