15 Mart 2012 12:16

‘Özsaygısı olan ifade özgürlüğünden korkmaz’

“12’den 12’ye Düşünce ve İfade Özgürlüğü Sempozyumu”nda bir araya gelen gazeteci, yazar ve yayıncılar, tutuklu gazetecilerin bir an önce serbest bırakılması gerektiğini vurguladı.Uluslararası Yayıncılar Birliği, PEN Türkiye Merkezi, Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS), Çevirmenler Meslek Birliği ve T&u

‘Özsaygısı olan ifade özgürlüğünden korkmaz’
Paylaş

Uluslararası Yayıncılar Birliği, PEN Türkiye Merkezi, Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS), Çevirmenler Meslek Birliği ve Türkiye Yayıncılar Birliğinin ortak organize ettiği sempozyum, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Burhan Felek Toplantı Salonunda dün gerçekleşti.

Pen Uluslararası Başkanı John Ralston Saul, gönderdiği mesajda tutuklu yazar ve gazetecilerin derhal serbest bırakılması gerektiğini belirtti. Saul, özsaygısı olan bir hükümetin düşünce özgürlüğünden korkmaması gerektiğini ifade etti.

İÇERİDEN VE DIŞARIDAN MESAJLAR

Uluslararası Yayıncılar Birliği (IPA) Üyesi William Nygaard yaptığı konuşmada Ragıp Zarakolu’nun hücreye değil Nobel’e layık olduğunu belirtti. Sempozyuma cezaevinde bulunan Ragıp Zarakolu, Büşra Ersanlı, Tuncay Özkan, Mustafa Balbay, Ayşe Berktay, Muammer Erbey ve Mahmut Alınak’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda yazar ve gazeteci mesaj gönderdi. Etkinliğe birçok ülkeden de destek mesajları geldi.

HSYK ÇOK TEHLİKELİ BİR ORGANİZASYON

Avukat Fikret İlkiz ve Avukat Turgut Kazan’ın konuşmacı olarak katıldığı söyleşide Kazan,
Özel yetkili mahkemelerin yaptığı keyfi tutuklamalara değindi ve HSYK’nin referandum sonrası “çok tehlikeli bir organizasyona” dönüştüğünü kaydetti.

Sempozyum kapsamındaki ikinci söyleşiye ise Nadire Mater, Ertuğrul Mavioğlu, Zeynep Oral ve Müge Gürsay Sökmen katıldı. Oral, Türk basınının hiçbir zaman bugünkü kadar kötü bir sınav vermediğini kaydetti.

Sempozyumunun sonuç deklarasyonunu ise Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal okudu. Deklarasyonda, Türkiye’de yıldırma aracı haline gelen tutuklamalara son verilmesi ve tutuklu gazeteci ve yazarların tutuksuz ve adil yargılanmaları talep edildi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

FİŞ+LE+ME

SONRAKİ HABER

Savranoğlu işçileri Menemen Belediyesi önünde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...