10 Şubat 2012 16:16

Genç akademisyenlerden Başbakana yanıt

GENÇ Akademisyenler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Dindar gençlik yetiştireceğiz” sözlerine tepki göstermek amacıyla imza kampanyası başlattı.Metni; hapislerde yatan yüzün üzerinde gazeteci, binlerce siyasetçi, milletvekilleri, Prof. Dr. Büşra Ersanlı ve beş yüzden fazla öğrencinin durumundan en

Genç akademisyenlerden Başbakana yanıt
Paylaş

GENÇ Akademisyenler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Dindar gençlik yetiştireceğiz” sözlerine tepki göstermek amacıyla imza kampanyası başlattı.

Metni; hapislerde yatan yüzün üzerinde gazeteci, binlerce siyasetçi, milletvekilleri, Prof. Dr. Büşra Ersanlı ve beş yüzden fazla öğrencinin durumundan endişe duydukları ve bu korku heyulasını yıkmak için imzaladıklarını belirten Genç Akademisyenler, Erdoğan’ın dindar ve muhafazakar bir gençlik yetiştirmeye dair açıklamalarını “Son derece tehlikeli ve ürkütücü” bulduklarını vurguladı.

İki günde 2 binin üzerinde imza toplanan dilekçede şöyle denildi:
“Sayın Başbakan,
Bizler; Müslüman, Hıristiyan, Yahudi ya da Zerdüşti, Alevi veya Şafii, dindar ya da dinsiz, Ateist veya Agnostik, laikliğin gerekliliğine yürekten inanan genç ve akademisyenler olarak dindar ve muhafazakar bir gençlik yetiştirmeye dair son açıklamalarınızı son derece tehlikeli ve ürkütücü buluyoruz.
Toplumu inanç üzerinden bölen, dahası yüz binlerce vatandaşımızın benimsediği Ateizmi tüm kötülüklerin anası olarak hedef gösteren ayrımcı söyleminiz bizim açımızdan kabul edilemez. Bir Başbakan olarak sizin, tüm vatandaşlarınıza eşit mesafede yaklaşmanız gerektiğini ve bu tutumun demokrasinin birincil şartı olduğunu hatırlatırız.
Öte yandan, çok zor şartlar altında ve her an istismara açık şekilde yaşayan sokak çocuklarını (medya adı ile tinerci çocukları) söyleminizle bir kez daha yaralamanızı kınıyoruz. Bu çocukların bulundukları koşullar ‘maneviyat eksikliğinin’ değil, sizin de on yıldır yönetiminde olduğunuz ülkemizin derin sosyal ve ekonomik sorunlarının sonucudur.

Sayın Başbakan,
Sizin görev ve sorumluluğunuz, öncelikli değeri insan ve doğa sevgisi olan ve eleştirel düşünebilen nesillerin yetişebilmesi için gerekli eğitim olanaklarının herkese eşit bir şekilde sunulabilmesi ve tüm bireylerin insanlık onuruna yaraşır bir yaşam sürmeleri için gereken koşulları sağlamaktır.

Son olarak, bu metni imzalarken hapislerde tutsak yatan yüzün üzerinde gazeteci, binlerce siyasetçi, milletvekilleri, Büşra hocamız ve beş yüzden fazla öğrenci arkadaşımızın durumundan endişe duyuyor ve tam da bu korku heyulasını yıkmak için imzamızı atıyoruz.” (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Promosyonla dindar gençlik projesi

SONRAKİ HABER

Orhan Alkaya: Yargı sisteminin değişmesi gerekiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...