09 Şubat 2012 14:17

9 işçi bir yıldır toprak altında

Maden önce özel şirkete kiralandı, sonra denetim raporları göz ardı edildi. Sonuçta 11 kişiye mezar oldu. Afşin-Elbistan’da Çöllolar Kömür Havzası’nda göz göre göre gelen kazanın üzerinden bir yıl geçti. İkisi mühendis 9 kişi hâlâ toprak altında. Gazetemizin açığa çık

9 işçi bir yıldır toprak altında
Paylaş

Konuyu daha önce soru önergeleri ile Meclis gündemine taşıyan HDK İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, işçilerin cenazelerinin çıkarılarak ailelerine teslim edilmesi için yetkilileri göreve çağırdı.

‘UNUTTURULMAK MI İSTENİYOR?​’

Tüzel, konuya ilişkin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlarının yanıtlaması istemiyle verdikleri soru önergelerine “ticari sır”, “yargı süreci” gerekçeleriyle tatmin edici yanıtlar gelmediğini ifade etti. Hâlâ göçük altında bulunan 9 işçinin cesedinin çıkarılması için çalışma yürütülüp yürütülmediğine yönelik sorularına da yanıt verilmediğini belirten Tüzel, “Madenciler toprak altında unutturulmak mı isteniyor?​” diye sordu. Maden işçilerinin toprak altında unutturulmasına izin vermeyeceklerini belirten Tüzel, işçi sağlığı ve güvenliğini sağlamak için sorunun gerçek boyutlarının görülerek, gerekli önlemlerin bir an önce alınması çağrısı yaptı. Özelleştirme, taşeronlaştırma, esnek ve kuralsız çalıştırmanın yasaklanması, güvenceli, sendikalı çalışma hakkının güvence altına alınmasını da isteyen Tüzel, hükümeti de bir an önce işçilerin cenazelerini çıkarıp, ailelerine teslim etmek için göreve çağırdı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Pancar Motor durdu yerli oto yürür mü?

SONRAKİ HABER

İsveç’ten Türkiye’deki tutuklu gazetecileri ‘evlatlık edinme’ çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...