02 Şubat 2012 11:00

Ev işçisi Aldal’ın davası görüldü

TEMİZLİK yaparken camdan düşerek yaşamını yitiren 20 yıllık ev işçisi Fatıma Aldal’a ilişkin açılan kamu davasının duruşması görüldü. Aldal’ın eşi Hüseyin Aldal, “Eşim 30 yıldır bu işi yapıyordu. Patronu önlem almadığı için yaşamını yitirdi” dedi.İstanbul’un Maltepe İlçesi

Ev işçisi Aldal’ın davası görüldü
Paylaş

İstanbul’un Maltepe İlçesi Feyzullah Mahallesi Yunus Emre Caddesi’ndeki 4 katlı binada yıllardır temizlik yapan 46 yaşındaki Fatıma Aldal, 5 Mayıs 2011 tarihinde temizlik yaparken, düşerek yaşamını yitirmişti. 20 yıldır temizliğe gittiği binanın 4. katından düşerek yaşamını yitiren Fatıma Aldal için açılan kamu davasının ilk duruşması Kartal Adliyesi’ndeki İstanbul 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada Aldal’ın eşi Hüseyin Aldal ve avukatı hazır bulundu.

Duruşmaya İMECE Kadın Derneği üyeleri de katıldı. İMECE’li kadınlar, Aldal’ın ölümünün “iş cinayeti” olduğunu belirterek, davaya müdahil olmak istedi. Mahkeme hakimi ise, “bu dava sizinle doğrudan ilgili değil” diyerek, kadınların talebini reddetti. Duruşmada söz alan Aldal eşi Hüseyin Aldal, “Eşim 20 yıldır bu işi yapıyordu. Ama patronu önlem almadığı için yaşamını yitirdi. Eşimin düştüğü yerden başka bir ev işçisi kadın da düştü. Eşimin patronu Sevim Özdemir’den şikayetçiyim” dedi.

Mahkeme heyeti, duruşmaya katılmayan davalı Sevin Özdemir’in duruşmaya zorla getirilmesine karar vererek, duruşmayı 28 Mart tarihine erteledi.

‘KAZA DEĞİL İŞ CİNAYETİ’

Adliye önünde Aldal için açıklama yapan İMECE’li kadınlar ise, “İLO-C 189’u imzala”, “Köle değil ev işçiyiz” dövizleri açarak, “Kaza değil iş cinayeti”, “Fatıma Aldal’a adalet istiyoruz” diye slogan attı. Kadınlar adına açıklama yapan Sevda Özer, kadınlar olarak yaşananın “kaza değil iş cinayeti” olduğunu düşündüklerini ve davanın bu kapsamda ele alınması gerektiğini söyledi. Özer, “20 yıl çalışmasına rağmen haklarından yoksun bırakılıyor. Ev işçilerinin haklarına kavuşması için devletin biran önce ev işçilerine çalışma şartları sağlaması gerekiyor. Davanın takipçisi olacağız” dedi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Üretim rekoru ve işçi kıyımı

SONRAKİ HABER

Yalan üzerine kurulu yıllar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...