01 Şubat 2012 08:05

Üstün Akmen AKM’yi işgalden vazgeçti

ULUSLARARASI Tiyatro Eleştirmenleri Birliği (IATC) Türkiye Merkezi (TEB) Genel Başkanı ve Gazetemiz Yazarı Üstün Akmen, TEB OYUN dergisinin Güz 2011 sayısındaki başyazısında, AKM’nin üç yıldır kapalı tutulan ve inatla onarılmadığını iddia ettiği AKM’yi işgal etmek için tiyatro, opera, bale rejisörlerini, balerinleri, ba

Üstün Akmen AKM’yi işgalden vazgeçti
Paylaş

ULUSLARARASI Tiyatro Eleştirmenleri Birliği (IATC) Türkiye Merkezi (TEB) Genel Başkanı ve Gazetemiz Yazarı Üstün Akmen, TEB OYUN dergisinin Güz 2011 sayısındaki başyazısında, AKM’nin üç yıldır kapalı tutulan ve inatla onarılmadığını iddia ettiği AKM’yi işgal etmek için tiyatro, opera, bale rejisörlerini, balerinleri, baletleri, sahne teknisyenlerini, müzisyenleri, operacıları, ışıkçıları, koreografları, kostümcüleri, tiyatrocuları, dramaturgları ve tüm aydınları Nâzım Hikmet’in deyimini kullanarak “kurşun eritmeye” çağırmıştı. Akmen çağrısının cılız bir destekle karşılanması üzerine yaptığı açıklamada “AKM’nin onarımı yıl sonuna kadar başlatılmadığı takdirde, yeni yılın ikinci haftasının ilk günü AKM’yi işgal edecektim, öyle söyledim, söz verdim, ama olmadı, çok üzgünüm” dedi.  

Aydınların “uzun bir kış uykusunda” olduğunu söyleyen Üstün Akmen: “AKM’yi işgal etmek, çevremde kümelenen toplum bilinci gelişmiş yirmi-otuz sanatçıyla yapılacak bir protesto eylemi değil” diyerek, işgal eyleminden zorunlu olarak vazgeçtiğini açıkladı. “En az yüz kişiyle camını-kapısını kırarak AKM’ye girecek ve amacımıza ulaşıncaya kadar AKM’yi işgal edecektik. Bizleri yalanla besleyenlere halkın kimin yanında olduğunu da böylece gösterecektik. Sanatçıları ‘kurşun eritmek’ için örgütlenmeye çağırma nedenim sadece buydu” dedi.

“27 milyon lira bütçeden ayrıldı, 10 milyon da 2010 İstanbul Avrupa Başkenti Ajansından alınacak, iç dekorasyona da destekleyici bulunacak, AKM Ekim 2013’de açılacak’ sözleri tamamen laf-ı güzaftır” diyen Üstün Akmen: “Anlaşıldı, Başbakan Taksim projesini gerçekleştirecek. Zira “Herkes memnun ki halinden, kımıldayan yok yerinden” diyerek küskünlüğünü ifade etti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cemal Süreya belgeliği açıldı

SONRAKİ HABER

Erdoğan: Dindar gençlik istiyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...