11 Ocak 2012 12:00

İzmir’de fotoğrafa sansür tepki çekti

İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD) üyelerinin, “Aykırı” ismiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait İzmir Sanat Merkezi’nde açtığı sergiden bazı yayın organlarında çıkan haberler üzerine üç fotoğrafın kaldırılması tepki çekti.  3 Ocak’ta ziyarete açılan sergide 38 sanat&cced

İzmir’de fotoğrafa sansür tepki çekti
Paylaş

3 Ocak’ta ziyarete açılan sergide 38 sanatçının kendilerine göre aykırı buldukları konulara dair çektikleri fotoğraflar sergileniyordu.

Tepki çektiği söylenen fotoğraflarda, başı örtülü bir kadının bikinili bir karesi, başı örtülü iki kadının dudak dudağa yakınlaştığı ve iki erkeğin öpüştüğü kareler bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından söz konusu fotoğrafların sergiden kaldırmasına tepki gösteren İFOD dün sergiyi topladı.

İzmir Sanat önünde bir araya gelen fotoğraf sanatçıları adına bir konuşma yapan İFOD Başkanı Beyhan Özdemir, ‘Aykırı’ isimli sergileri ile ilgili olarak basında çıkan asılsız ve kışkırtıcı haberler nedeniyle, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından fotoğraflarının sansürlendiğini belirtti. Özdemir, “Görüştüğüm İBB Kültür Müdürü ile Basın Müdürü fotoğrafların sergiden kendileri tarafından kaldırıldığını belirttiler. Böylece belediyecilik görevleri yanında, sanat bilirkişiliği ve sansür kurulu görevlerinin olduğunu da bizlere göstermiş oldular” dedi. İFOD’un çeyrek yüzyıllık tarihinde böyle bir sansüre uğramadığını belirten Özdemir, bu durumu protesto etmek üzere sergiyi toplamak üzere bir araya geldiklerini dile getirdi. (İzmir/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Muğla Barosu Başkanı’na kadın protestosu

SONRAKİ HABER

Başbakan için yasa deldiler, işçiyi ölüme gönderdiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa