31 Aralık 2011 09:05

Devlet LGBT bireyleri şiddete karşı korumayacak

SOSYAL Politikalar, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği, LGBT bireylerin, Şiddet Tasarısı’nın dışında bırakılmasına tepki gösterdi.Yapılan açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in tasarının hazırlık aşamasında kadın örgütleriyle ortak çalıştıklarını ifade etmesine kar

Devlet LGBT bireyleri şiddete karşı korumayacak
Paylaş

SOSYAL Politikalar, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği, LGBT bireylerin, Şiddet Tasarısı’nın dışında bırakılmasına tepki gösterdi.

Yapılan açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in tasarının hazırlık aşamasında kadın örgütleriyle ortak çalıştıklarını ifade etmesine karşın, LGBT bireylerin şiddetten korunmasına dair taleplerin, LGBT’lere koruma sağlayacak tüm hukuki ifadelerin keyfi ve şeffaf olmayan bir şekilde metinden silindiği belirtildi. Yasalar tarafından görmezden gelinse de Türkiye’de resmi nikahsız yaşayan çiftler arasında LGBT çiftlerin de olduğu ifade edilen açıklamada, “Her bireyin hak ettiği gibi LGBT çiftler de şiddete karşı devlet tarafından koruma desteğine ihtiyaç duymaktadırlar” denildi. Açıklamada, “Türkiye’nin ilk imzacı ülke olmasıyla övündüğü Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi’nde Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği ayrımı gözetilmeksizin uygulanacağının belirtilmesine rağmen Türkiye görevini yerine getirmemektedir” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Türkiye’de cezai takibatlara son verme zamanı’

SONRAKİ HABER

Kütahya kadın platformu kuruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...