17 Aralık 2011 09:06

KESK’ten Arınç’a tepki

KESK MYK Üyesi Ali Kılıç, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın KESK’in 21 Aralıkta yapacağı genel grevi ideolojik olarak değerlendirmesine tepki gösterdi.KESK İzmir Şubeler Platformu, 21 Aralıkta yapılacak greve ilişkin Eğitim Sen 3 No’lu İzmir Şubesinde basın toplantısı düzenledi. KESK MYK Üyesi Ali Kılı&cced

KESK’ten Arınç’a tepki
Paylaş

KESK İzmir Şubeler Platformu, 21 Aralıkta yapılacak greve ilişkin Eğitim Sen 3 No’lu İzmir Şubesinde basın toplantısı düzenledi. KESK MYK Üyesi Ali Kılıç, AKP’nin gerçekleri çarpıtmada ustalaştığını belirterek, ancak gerçeklerin asla saklanamayacağının altını çizdi. Kılıç, AKP iktidarı yüzde 40’ları aşan kayıt dışılığı çözerek adaleti sağlamak yerine vergi yükünü de emekçilerin sırtına bindirdiğini belirtti. AKP iktidarının yıllardır orta ve büyük sermayeden vergi almaktan özellikle kaçınan ve bunun için çok sayıda yasal düzenleme yaptığına dikkat çeken Kılıç, hükümetin ay sonunu zor getiren ücretlilerin “gelir vergisi dilimi” konusundaki mağduriyetini gidermek için adım atmamakta ısrar ettiğini vurguladı.

Hükümetin kamu emekçileriyle toplusözleşme yapacağına söz verdiğini dile getiren Kılıç, “AKP’nin kamu çalışanlarının sendikal hak ve özgürlükler alanını genişletmekten değil daha daraltmaktan yana tavır aldığını görüyoruz” dedi. Bunu Bülent Arınç’ın açıklamaları ile itiraf etmiş olduğunu kaydeden Kılıç, hükümetin 4688 sayılı Yasa’da yapacağı değişikliklerle toplusözleşme konusunda yandaş konfederasyonların taleplerini dikkate alacağının gün gibi ortaya çıktığını vurguladı. Bir buçuk aydır Bakanlar Kurulunda görüşülmesi beklenen yasa taslağının yandaş konfederasyonun talepleri gözetilerek hazırlandığına dikkat çeken Kılıç, “Sendikal hak ve özgürlüklerimizin korunmasında ve geliştirilmesi için başından beri sürdürdüğümüz mücadelemizin bu gün yok edilmek istenen tüm değerlerinin egemenlerin bir lütfu olmadığı bilinciyle, dişimizle tırnağımızla verdiğimiz mücadelemizle kazandığımız haklarımızın yok edilmesine seyirci kalmayacağız” dedi. (İZMİR)


GMİS’TEN GREVE DESTEK

KESK Zonguldak Şubeleri, Genel Maden İşçileri Sendikasından 21 Aralık grevine destek vermesini istedi. KESK’e bağlı ESM Zonguldak Şube Başkanı Tahsin Kumkumoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Acar, GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş’ı ziyaret etti. 21 Aralık 2011 eylemi için Alabaş’tan destek isteyen Kumkumoğlu; “KESK olarak ülke genelinde, grev hakkını içeren bir toplusözleşme istemiyle çıkacağımız genel grevde, ayrıca kamu hizmetlerinin ticarileştirilmesine son verilmesi, “KHK demokrasisine son verilmesini, her türlü güvencesiz çalıştırılmaya son verilmesi, zorunlu fazla mesaiye uygulamasına son verilmesi, eşit işe eşit ücret, asgari ücretin 1000 TL’ye çıkarılması, hukuk dışı yapılan tutuklama ve gözaltılara son verilmesi, tutukluların serbest bırakılması gibi halkımızı yakından etkileyen talepleri de dile getireceğiz. Eyleme çıkacağımız gün, Genel Maden İşçileri Sendikamızın da desteğini bekliyoruz” dedi. Maden işçileri ve onun örgütlü gücü olarak, her zaman emeğin ve demokrasi mücadelesinin yanında olduklarını söyleyen GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, “21 Aralıkta maden işçileri ve GMİS olarak haklı eyleminizde yanınızdayız” diyerek KESK’in ülke genelinde yapacağı eyleme destek vereceklerini söyledi.

ÖNCEKİ HABER

F tiplerinde tecrit 12 yıldır devam ediyor

SONRAKİ HABER

Erdal Eren anısına etkinlik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...