07 Aralık 2011 03:28

Boğaziçi öğrencileri Starbucks’ı ‘kapattı’

Boğaziçi Üniversitesinde, öğrencilerin tüm tepkilerine rağmen açılan uluslararası Starbucks Cafe öğrenciler tarafından işgal edildi. Kafeteryaya giren öğrenciler çalışmayı durdururken evlerinden getirdikleri yiyecekleri ve içecekleri masalara koyarak eylem başlattı.Boğaziçi Üniversitesinin ticarethaneleşme s&u

Boğaziçi öğrencileri Starbucks’ı ‘kapattı’
Paylaş

Boğaziçi Üniversitesinin ticarethaneleşme sürecinin bir ayağını daha tamamlayarak Güney Kampüse Starbucks açılmasına izin vermesi, öğrenciler tarafından protesto edildi. Öğrenciler yaptıkları yürüyüşün ardından kafeyi işgal etti.

ÜNİVERSİTE PAZAR HALİNE GELDİ

Bugün saat 14.00’de Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüsünde bulunan kütüphane önünde toplanan öğrenciler, önce rektörlük binasına yürüdü. Rektörlüğün önünde yapılan açıklamada “Akbank, Garanti, Finansbank, Vodafone ve kahveye doymayan kampüsümüzde Illy, Robert’s Coffee, Donkin’ Donuts ve son olarak da Starbucks. Okulun küresel şirketlere açılmasıyla birlikte kampüs  çokuluslu firmaların ticari faaliyetlerini yürütebildiği bir pazar haline geldi” denildi.

Açıklamanın ardından Starbucks’a yürüyen öğrenciler, “Okulumuza yerleşiyoruz” sloganıyla yaptıkları yemekleri kafenin mutfağında dağıtmaya başladı. Müzikleriyle ve tartışmalarıyla Starbucks’ta kalmaya devam eden öğrencilere akademisyenler de destek verdi. (İstanbul/EVRENSEL)


FOTOĞRAF: http://starbuckssenligi.blogspot.com/2011/12/caymzla-boregimizle-kekimizle.html

ÖNCEKİ HABER

Barış istemek suç

SONRAKİ HABER

Baskılara karşı ihbar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...