30 Kasım 2011 10:06

Eğitim müfettişleri de KHK mağduru

Eğitim-Sen, Tem-Sen ve Müfettişler Derneği İzmir’de yaptıkları ortak açıklamada AKP’in eğitim alanındaki uygulamalarından müfettişlik mesleğinin de olumsuz etkilendiğine dikkat çekti.Dün İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapılan eylemde ‘Eğitim müfettişleri mesleki, özlük, e

Eğitim müfettişleri de KHK mağduru
Paylaş

Dün İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapılan eylemde ‘Eğitim müfettişleri mesleki, özlük, ekonomik ve demokratik haklarına sahip çıkıyor’ pankartı taşındı.

Basın açıklamasını okuyan Tem-Sen İzmir Temsilcisi Mehmet Ece, bakanlığın tek taraflı kanun hükmünde kararnamesi ile “eğitim müfettişliği” unvanını kaldırdığını, müfettişlerin “denetmen” olarak adlandırdığını ifade etti.  Yeni durum ile birlikte, eğitim müfettişlerinin iş yükünün artırıldığını, ekonomik ve özlük haklarından büyük oranda kısıtlamalar yapıldığını belirten Ece, müfettişlik mesleğinin de anlamının değiştiğini vurguladı. Basın açıklamasının ardından, Konak PTT’den Başbakanlığa ve Milli Eğitim Bakanlığına mektup gönderildi. Ayrıca müfettişler, 2 Aralık Cuma günü görev alanlarına çıkmama eylemi ve 9 Aralık Cuma günü de Ankara’da MEB önünde basın açıklaması gerçekleştirecekler. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

1 günde 4 işçi öldü

SONRAKİ HABER

Eski MİT'çi Eymür serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...