29 Kasım 2011 10:29

BES Temsilcisine muhbirlik teklifi

Ankara Adliyesi İşyeri Temsilcilerinden Civan Yıldırım’a sahip çıkmak için Adliye önünde bir araya gelen Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyeleri sendikalarına yönelik baskı, sürgün, ceza, işten atmalar ve muhbirlik dayatmalarına karşı Başbakanı, İçişleri Bakanını ve Adalet Bakanını göreve davet etti.

BES Temsilcisine muhbirlik teklifi
Paylaş

TEHDİTLERE BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Biçer, Civan Yıldırım’ın 24 Kasım 2011 günü akşam saatlerinde kendisini polis olarak tanıtan üç kişi tarafından evinin önünden kaçırılmak istendiğini söyledi. Arabaya zorla bindirilmek istenen Civan Yıldırım’a ismiyle hitap eden kişiler tarafından sendikaları aleyhine muhbirlik yapması teklifinde bulunduklarını ifade eden Biçer olayı şöyle anlattı: “Civan Yıldırım şahısların kimliklerini görmeyi talep etmesi üzerine kişilerin telaşa kapılması ve bağırması karşısında bu kişilerin elinden kurtuldu.”

Biçer, ayrıca Civan Yıldırım için yakalama kararının da olmadığını kaydetti. Olayın ertesi günü aynı kişilerce Civan Yıldırım’ın cep telefonundan aranarak muhbirlik teklifinde bulunulduğunu söyleyen Biçer, muhbirlik teklifinin arkadaşları tarafından kabul edilmediği takdirde kendisinin ve ailesinin mahvedileceği tehdidinde bulunulduğunu kaydetti. Başbakana, Adalet Bakanına İçişleri Bakanına seslenen Biçer, “Civan Yıldırım’ın can güvenliğinden sizler sorumlusunuz  bunların kimler olduğunu açığa çıkarmak sizlerin görevi” dedi.  KESK Genel Başkanı Lami Özgen ise “Özgürlük, demokrasi mücadelesinden dem vuran hükümeti uyarıyorum, her yerde gözü kulağı olan hükümet insanlara muhbirlik teklif edecek kadar ilkel yol izlemesin” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Eşit işe eşit ücret adil uygulansın’

SONRAKİ HABER

KESK’lilere verilen cezalara tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...