29 Kasım 2011 06:04

Ersanlı: Düşüncelerimizden dolayı rehin alındık

Radikal Gazetesi yazarı Koray Çalışkan, KCK adı altında yürütülen siyasi operasyonlar kapsamında tutuklanan Prof. Büşra Ersanlı ile cezaevinde yaptığı görüşten notları köşesinde aktardı. Ersanlı, yaptığı görüşmede, "KCK ne, ben bilmiyorum. Şiddete karşı insanlarız. Burada düşüncelerimiz nedeniyle rehin a

Ersanlı: Düşüncelerimizden dolayı rehin alındık
Paylaş

"KCK" adı altında yapılan operasyonla gözaltına alınarak tutuklanan Prof. Dr. Büşra Ersanlı ile görüşen Radikal Gazetesi yazarı Koray Çalışkan gözlemlerini köşesine taşıdı. "Büşra Ersanlı'dan haber var" başlıklı yazısında "İlk kez bir hocamı, bir meslektaşımı cezaevinde ziyarete gidiyordum. Genelde üniversitelerde buluşuruz biz" diyen Çalışkan, cezaevine girerken insanların ceplerinin boşaltıldığını, bir çocuğun ceplerindeki şekerlere dahi el konulduğunu anlatıyor. Çalışkan, retina taraması için ise "Testten geçince insan nedense seviniyor. Foucault'nun bahsettiği modern disiplin süreçlerinin uygulamalı hali. İnsan paşa paşa kendi kendinin cellâdı oluyor. Her şey pek high-tech" diyor.

'BDP'YE DESTEK OLMAKTAN PİŞMAN DEĞİLİM'

Çalışkan, ardından içeriyi, "Önünüzde çok kalın bir cam, arkasında ziyaretine gittiğiniz tutuklu. Duvarlar boyasız. Sandalyeler eski. Cezaevi dışındaki temizlik düzen burada pek yok. Telefonla konuşuyorsunuz ama onlar high-tech değil. Bazı ahizelerin bağlantıları kötü, konuşurken içeri ittirmek gerekiyor" sözleriyle anlatıyor. Aynı operasyonda tutuklanan Büşra Beste Önder'le görüşmesini de anlatan Çalışkan, Önder'in sözlerini, "Keşke BDP'li olsaydım, o zaman bu kadar üzülmezdim. Ben parti üyesi bile değilim. Basınla ilişkiler komisyonuna yardım ediyorum diye beni terörist şüphesiyle tutukladılar. Üzgünün ama moralsiz değilim. BDP'ye destek olmaktan dolayı pişman da değilim" şeklinde aktardı.

KCK TUTUKLAMALARI POLİTİKLEŞTİRİYOR

Çalışkan cezaevindeki diğer gözlemlerini, "Cezaevi, herkesi, aileleri, tutuklananları daha da politikleştiriyor. Birken bin oluyorlar. Başka bir aileyle konuşuyorum. Kızları gencecik. Üniversitede bir pankartın altında görülmüş. 9 aydır içeride. Babası 'BDP'nin gençlik örgütüne üye diye aldılar' diyor ama örgütün adını anımsamıyor. Politik değil. Trakyalı. Ama o da politikleşmiş. Nerdeyse BDP'ye katılacak" diye aktarıyor.

Prof. Dr. Ersanlı ile görüşmesini de anlatan Çalışkan şunları belirtiyor: "Büşra Hoca'da sıkıntının 's'i yok. Daha genç görünüyor. Yüzü cıvıl cıvıl, pırıl pırıl. Morali tam. Zaten herkese gülücükler dağıtıyor. İçeride depresyon sıfır. 'KCK ne ben bilmiyorum. Şiddete karşı insanlarız. Burada düşüncelerimiz nedeniyle rehin alındık' diyor. Bunu derken bile içinde sıkıntı yok. Bir insanı içeri alıp gücünü yok ettik sanabilirsiniz. Öyle değil, muktedir kılıyorsunuz. KCK tutuklamaları bu nedenle daha da politikleşmiş kadrolar yaratıyor. Yarın Büşra Ersanlı'nın doğum günü. Kutlu olsun. Seneye umarım dostlarıyla, yakınlarıyla ve çok özlediği öğrencileri ve meslektaşlarıyla kutlar." (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Eski MİT'çi Mehmet Eymür gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Askeri araca saldırı: 5 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa