22 Kasım 2011 12:34

ODTÜ’lüler ‘Onur’ları için yürüdü

ODTÜ’lü öğrenciler, polisten gördüğü işkence sonrası intihar ederek yaşamına son veren arkadaşları Onur Yaser Can için yürüdü, olayın takipçisi olacaklarını duyurdu.“Onur Yaser İçin Adalet İnisiyatifi”nin organize ettiği yürüyüş dün ODTÜ kampüsünde ger&ccedi

ODTÜ’lüler ‘Onur’ları için yürüdü
Paylaş

“Onur Yaser İçin Adalet İnisiyatifi”nin organize ettiği yürüyüş dün ODTÜ kampüsünde gerçekleştirildi. ODTÜ Mimarlık Fakültesi önünde başlayan ve ODTÜ Baraka önünde basın açıklamasıyla sona eren yürüyüş ve eyleme Yaser’i tanıyantanımayan birçok ODTÜ öğrencisi katıldı. İşkencecilere, koruyucularına, adil ve şeffaf bir hukuki süreci karartanlara tepkilerini dile getiren öğrenciler, adalet yerini bulana kadar olayın takipçisi olacaklarını duyurdular.

ÖĞRENCİLER DAVAYI TAKİP EDECEK

Onur’un ailesinin, “Neticesi Sebebiyle Ağırlaştırılmış İşkence,Görevi Kötüye Kullanma,Cinsel Saldırı” nedenleri ile polisler hakkında suç duyurusunda bulunduğuna yer verilen açıklamada, savcılığın polisler hakkında takipsizlik kararı verdiğine dikkat çekildi. Açıklamada, “Ancak, sadece ifadesinin değiştirilmesi sebebiyle iki polis memuru hakkında ‘Resmi Belgede Sahtecilik’ suçlamasıyla dava açıldığına yer verildi.

ODTÜ’lü arkadaşları bu davanın seyrini takip edeceklerini ve “Onur’larına sahip çıkacaklarını” belirttiler. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İsveç kötü muamele gören çocuklardan resmen özür diledi

SONRAKİ HABER

Düzce’de bütün öğretmenler tek ses

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...