15 Kasım 2011 11:41

Kürkçü: Sıra seçilmiş vekillere geldi

Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP), TÖP, Bilim ve Gelecek Dergisi üyelerinin yargılandığı dava 17 Kasımda görüşülecek. Davayı değerlendiren BDP  Milletvekili Ertugrul Kürkçü,  “Sıra seçilmiş vekillere geldi” dedi.Dava öncesi düzenlenen basın toplantısına katılan Kürkçü, tutuklamal

Kürkçü: Sıra seçilmiş vekillere geldi
Paylaş

Dava öncesi düzenlenen basın toplantısına katılan Kürkçü, tutuklamaların AKP’ye muhalif herkesin susturulması anlamına geldiğini söyledi. Hayali veya var olan kimi örgütler ile alakası olmayan herkesin örgüt üyesi gibi gösterilip tutuklandıklarına dikkat çeken Kürkçü,  “Bu açıkça sindirme ve yıldırma politikasıdır” dedi.

Seçim öncesi Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blokunun seçim çalışmalarına katılanların gözaltına alınıp tutuklandığına atıf yapan Kürkçü, “İllerde, ilçelerde BDP yöneticisi kalmadı, bilim insanları, yazarlar tutuklandı. Bu, sıranın seçilmiş milletvekillerine geldiğini gösteriyor” diye konuştu. Kürkçü “ortak mücadele” çağrısı yaptı.

Daha sonra söz alan Sıra Kimde İnisiyatifi Sözcüsü Turgay Yılmaz da “Polis, medya ve yargı eliyle yürütülen komplolara karşı sosyalistlerin yargılandığı sembol dava” olarak nitelendirdiği SDP, TÖP ve Bilim ve Gelecek Dergisi yönetici ve üyelerinin yargılandığı davanın, 17 Kasım Perşembe günü Beşiktaş Adliyesindeki duruşmasına çağrı yaptı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'MEB bütçesi 2 kat arttırılsın'

SONRAKİ HABER

‘Bayan Yoh Yoh’u kaybettik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...