04 Kasım 2011 10:25

Akademisyenler: Biz de ders verelim

BDP PM ve Anayasa Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Büşra Ersanlı, Yayıncı-Yazar Ragıp Zarakolu gibi aydın ve akademisyenlerin de KCK operasyonu kapsamında tutuklanmasına tepki gösteren Ankara’daki akademisyenler  BDP Genel Merkezine destek ziyaretinde bulundu. Akademisyenler “Siyaset akademisinde ders vermeye” hazır olduklarını ifade etti.KCK opera

Akademisyenler: Biz de ders verelim
Paylaş

KCK operasyonları kapsamında tutuklanan BDP Parti Meclisi ve Anayasa Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Büşra Ersanlı, Gazeteci- Yazar Ragıp Zarakolu gibi isimlerin tutuklanmasını protesto etmek amacıyla Ankara üniversitelerden Prof Dr. Işıl Ünal, Doç Dr. Sibel Özbudun, Doç Dr Seçkin Özsoy, Doç Dr Sevilay Çelenk, Doç. Dr. Gülseren Adaklı, Dr. Faruk Alpkaya ve Araştırmacı Yazar Ahmet Kardam’dan oluşan akademisyen ve aydın heyeti BDP Genel Merkezine destek ziyaretinde bulundu. Akademisyen heyeti BDP Eş Genel Başkan Yardımcıları Hamit Geylani ve Yüksel Mutlu ile BDP Adana Milletvekili Murat Bozlak tarafından karşılandı.

‘DERS VERMEYE HAZIRIZ’

Burada ziyaret amaçlarını açıklayan Dr. Faruk Alpkaya, Prof. Dr. Büşra Ersanlı ve Ragıp Zarakolu, Ayşe Berktay gibi tanıdıkları akademisyen ve aydınların tutuklanmasını üzerine hemen İnternet üzerinden destek kampanyasını başlattıklarını ve bu kampanyaya ilk 24 saat içinde 300’e yakın akademisyenin destek verdiğini söyledi. Alpkaya, bu akademisyenlerin de kendileri gibi BDP’nin  siyaset akademisyeninde ders vermeye hazır olduklarını ifade etti. Heyet adına ortak açıklamayı okuyan Eğitim Sen Ankara 5. Nolu Şube Başkanı Doç. Dr. Gülseren Adaklı, Siyaset akademisinde ders veren Ersanlı’nın gözaltı ve tutuklama sürecine tepki gösterdiklerini 125 öğretim üyesinin ilk imzacı olarak başlattığı “BDP Siyaset Akademisinde Ders Vermek İstiyoruz” konulu kampanyayı İnternet üzerinden başlattıklarını hatırlattı. Daha ilk yayına başlamasından itibaren kampanyaya çok sayıda akademisyenin destek verdiğini kaydeden Adaklı, “Öğretim üyeleri kampanya ile ilgili bilgi vermek ve akademideki derslere katkıda bulunmak yönündeki isteklerini ifade etmek üzere bugün İstanbul ve Ankara’da eş zamanlı olarak BDP il ve Merkez binalarını ziyaret ettiler” açıklamasında bulundu. İmza kampanyasının http://akademidedersimza.org/ adresinden sürdürüldüğünü hatırlatan Adaklı, “Prof. Dr. Büşra Ersanlı’nın yasal bir siyasi partinin meşru faaliyetleri çerçevesinde oluşturulmuş ‘siyaset akademisi’nde ders verdiği için tutuklanması sürecini esef ve kaygı ile izledik” dedi.

Siyasi partilerin eğitim faaliyetlerinin siyaset kültürünü güçlendirmeyi olduğu kadar Akademinin sözünü hayatla buluşturmaya olanak sağladığı için de vazgeçilmez olduğunu kaydeden Adaklı, “Büşra hocanın tutuklanması toplumsal muhalefetin olgunlaşmasına ve üniversitenin sözünün hayatla buluşmasına olan tahammülsüzlüğün yeni bir örneğidir. Akademisyenler olarak bir çok farklı kurum ve kuruluşta, Sivil Toplum Örgütünde ders verdik ve vermeye devam edeceğiz. Uzmanlık alanlarımız çerçevesinde yer aldığımız eğitim faaliyetlerinin terör faaliyeti olarak damgalanmasını kabul edemeyiz. Üniversite ve siyaset üzerindeki baskıya dur diyebilmek için BDP Siyaset Akademisinde ders vermek istiyoruz!” diye konuştu.

DESTEĞE TEŞEKKÜR

Desteğe teşekkür eden BDP Adana Milletvekili Murat Bozlak da, son tutuklamaların BDP’ye yönelik saldırıların devamı olduğunu belirterek, devlet erkini ve gücünü eline geçiren AKP’nin BDP’yi bu saldırılarla siyaset dışına çıkarma çabası içinde olduğunu söyledi. Kürtlere demokratik siyasetin yasaklanmak istendiğini belirten Bozlak, bu baskılara karşı destek ziyaretine teşekkür etti. Bütün siyasi partilerin bu tür eğitim faaliyetleri yürüttüğünü ve bir çoğunun akademileri bulunduğunu hatırlatan Bozlak, “Hatta AKP Kürt sorunu konusunda ders vermem için beni davet etmişti. Ben reddettim” dedi. Bu tutuklamaların Akademisyenler açısından “AKP’de ders verebilirsin o zaman iyisin, ama BDP’de ders verirsen kötüsün” demek olduğunu söyleyen Bozlak, AKP’yi de şu sözlerle uyardı: “Kürtlere dağın yolu gösterilmemelidir. Kürt halkı dağa yöneldiğinde geri dönüşü zor alacaktır. AKP bu uygulamalarından ve baskılarından vazgeçmelidir. Hepimiz demokrasi içinde siyaset yapmak istiyoruz.” (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tutuklamalar Çorlu'da da protesto edildi

SONRAKİ HABER

Tutuklu KESK’lilere bayram kartı yolladılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...