02 Kasım 2011 11:42

Ekim’de 53 işçi hayatını kaybetti

İSTANBUL İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi tarafından açıklanan rapora göre, Ekim ayında çalışma hayatı içerisinde 53 işçin hayatını kaybetti, 142 işçi ise yaralandı. AKP’nin hazırladığı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasa Taslağı’nı 28 Ekim’de tartışmaya açtığına dikkat ç

Ekim’de 53 işçi hayatını kaybetti
Paylaş

İSTANBUL İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi tarafından açıklanan rapora göre, Ekim ayında çalışma hayatı içerisinde 53 işçin hayatını kaybetti, 142 işçi ise yaralandı. AKP’nin hazırladığı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasa Taslağı’nı 28 Ekim’de tartışmaya açtığına dikkat çekilen raporda, iş kazaları ve meslek hastalıkları sonucu yaşanan kayıpları azaltmanın amaçlandığı bu girişimin eksikliğinin bir yana samimiyetinin değerlendirilmesi gerektiği üzerinde duruldu.

Ulaşılabilindiği kadarıyla Ekim ayı boyunca 53 işçinin hayatını kaybettiği, 142 işçinin ise yaralandığı belirtilen raporda, özellikle kentsel dönüşüm planlarının açıklanmasının ardından inşaat işçilerinin artan bir hızla hayatlarını kaybettiği ve yaralandığı kaydedildi. Raporda, ölümlü kazların yaşandığı diğer sektörlerin arasında tekstil, metal, enerji ve maden sektörleri yer aldı. Meslek hastalıkları sonucu yaşanan ölümlerin de arttığı ifade edilen raporda, kot kumlama işçisi Ali Rıza Eldemir’in Slikozis hastalığı nedeniyle ölen 48. kişi olduğu söylendi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Memurlardan hükümete uyarı!

SONRAKİ HABER

Ekim ayında 15 kadın öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...