30 Ekim 2011 16:31

Evsizler için sabahladılar

ÇEŞİTLİ kitle örgütleri bir araya gelerek, sokakta yaşayan evsizlerin ve Van’da çadırsız kalan depremzedelerin durumuna dikkat çekmek için “Birimiz üşüyorsa herkes üşür” sloganıyla geceyi Taksim Meydanında geçirdi.İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) İstanbul

Evsizler için sabahladılar
Paylaş

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) İstanbul Şubesi, Emek ve Adalet Platformu, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), Özgür Açılım Platformu ve Şefkat-Der gibi bazı örgüt ve platformlar, yaklaşan kış mevsimi öncesi sokakta yaşayan evsizlerin ve Van depreminde çadırsız kalan depremzedelerin durumuna dikkat çekmek için bir geceyi dışarıda geçirdi. Beyoğlu Taksim Meydanında akşam saat 22.00’de buluşan örgüt temsilcileri, yerlere “Evsizler villalara”, “Üşüten devlet istemiyoruz”, “Kapitalizmin kışında üşüyoruz” yazılı dövizler serdiler. Eyleme, Has Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu da katıldı.

EN AZ 70 BİN EVSİZ VAR

Ortak basın açıklamasında, İstanbul’da 7 bin ile 10 bin arasında, Türkiye genelinde ise 70 bin kişinin evsiz olduğuna dikkat çekildi. Eylemde konuşan Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu da, eylemin amacının bu insanlarla bir empati kurmak ve varlıklarını hatırlatmak olduğunu belirterek, “Eğer biz bu şehirde yaşıyor ve bir insan donarak ölüyorsa, aslında insanlığımız donarak ölüyor, hepimiz ölüyoruz ve farkında değiliz” dedi. Bu işlerin tek tek insanların değil bir bütün devletin işi olduğunu da vurgulayarak, “Aksi halde böyle sosyal devlet olmaz, bu bizzat devletin işidir” diyen Bekaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve diğer sorumlu bakanlara evsizlere sahip çıkma çağrısı yaptı. Yapılan açıklamanın ardından kitle, Taksim Meydanında sabahladı. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Öğrenciler YÖK’e karşı eylemde

SONRAKİ HABER

50 yılda değişmeyen gerçek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...