13 Ekim 2011 09:36

9 silikozis hastası da ölümü bekliyor

İSTANBUL’da 5 yıl kot taşlama işlerinde çalıştıktan sonra silikosiz hastalığına yakalanan 27 yaşındaki Ali Rıza Eldemir’in cenazesi memleketi Muş merkeze bağlı Bostankent köyünde gözyaşlarıyla toprağa verildi. Köyde aynı durumda olan 9 kot kumlama işçisi de “Biz de bu yolun yolcusuyuz. Ölümü bekliyoruz. Yapa

9 silikozis hastası da ölümü bekliyor
Paylaş

İSTANBUL’da 5 yıl kot taşlama işlerinde çalıştıktan sonra silikosiz hastalığına yakalanan 27 yaşındaki Ali Rıza Eldemir’in cenazesi memleketi Muş merkeze bağlı Bostankent köyünde gözyaşlarıyla toprağa verildi. Köyde aynı durumda olan 9 kot kumlama işçisi de “Biz de bu yolun yolcusuyuz. Ölümü bekliyoruz. Yapacağımız başka şey yok” dedi.

Muş’tan İstanbul’a 2000 yılında iş bulma umuduyla giden Ali Rıza Eldemir, kot taşlama atölyesine girdi. Esenyurt ve Gaziosmanpaşa Küçükköy’deki farklı atölyelerde 2005 yılına kadar kot taşlayan Eldemir, kaçak atölyeler kapanınca köyüne döndü. 2009 yılında silikozise yakalandığını öğrenen Eldemir, son bir yıldır köyünde oksijen tüpüne bağlı şekilde yaşıyordu. Tedavi gördüğü İstanbul Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesinde yaşamını yitiren Eldemir, dün gözyaşları arasında toprağa verildi.

Köyde yaşayan ve amca çocukları olan Tekin ailesinin 4 bireyi ise mezar başında “Biz de bu yolun yolcusuyuz. Ölümü bekliyoruz. Yapacağımız başka şey yok” dedi. Mehmet Eser, mağdur durumda olduklarını söyleyerek, "Bizlere maaş bağlanması için hastalığın yüzde 15 seviyeye ulaşmış olması yolunda rapor almak gerekiyor. Zaten yüzde 15'e ulaşan hasta ölüyor. Solunum güçlüğü çekiyorum. Bu yüzden solunum tüpüne bağlı yaşıyorum. Evliyim, bir çocuğum var. Babam çoban, başka gelirim yok. Ben nasıl olsa öleceğim, ailemin geleceğinden endişe ediyorum. Devlet bizlere el uzatsın" dedi. (MUŞ)

ÖNCEKİ HABER

Mamak Belediyesinde torba yasa sürgünü

SONRAKİ HABER

SGBP'den deri işçilerine destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...