13 Ekim 2011 09:06

Çevre temel politika haline gelmeli

9. ULUSAL Çevre Mühendisliği Kongresi’nde, çevre politikalarının hükümetlere göre değişiklik göstermesi ve temel politika olarak belirlenmemesinin çevre sorunlarına yol açtığına dikkat çekildi.5-8 Ekim tarihleri arasında Samsun 19 Mayıs Üniversitesinde gerçekleşen Ulusal Çevre Mühendisliğ

Çevre temel politika haline gelmeli
Paylaş

9. ULUSAL Çevre Mühendisliği Kongresi’nde, çevre politikalarının hükümetlere göre değişiklik göstermesi ve temel politika olarak belirlenmemesinin çevre sorunlarına yol açtığına dikkat çekildi.

5-8 Ekim tarihleri arasında Samsun 19 Mayıs Üniversitesinde gerçekleşen Ulusal Çevre Mühendisliği Kongresi’nin ana teması “çevre yönetimi” oldu. Yönetim Kurulu tarafından açıklanan sonuç bildirgesinde KHK’lar ile çevre politikası ve çevre yönetiminin alt üst olduğu vurgulandı.  Yapılan değişikliklerin Mecliste, kamuoyunda ve üniversitelerde tartışılmadığına dikkat çekilen bildirgede, çevre mevzuatını hazırlayan, uygulayan ve denetleyen yapıların çevre sorunlarının çözümünden uzaklaştığı belirtildi. Bildirgede, kamu yararı gözeten çevre politikalarının oluşturulması için uzun vadeli planlar belirlenmesi gerektiği, bunun için de idari ve teknik anlamda güçlendirilmiş bir çevre bakanlığına ihtiyaç olduğu vurgulandı.Bildirgede, “Çevre kirliliğine kamu yararı gözeten bütüncül havza yönetimi” ile bakılması gerektiği kaydedildi. Bildirgede ayrıca, Çevre Kanunu’ndan çevre görevlisi kaldırılarak, yerine “çevre mühendisi disiplini” konulması ve üniversitedeki çevre mühendisliği eğitiminin güncellenmesi gerektiği de vurgulandı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Nüfus cüzdanı yetmez, paranı da al gel!

SONRAKİ HABER

Köseli köylüleri çimento fabrikası istemiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa