27 Eylül 2011 12:20

Haberimiz Meslek Hastalıkları Hastanesini harekete geçirdi

Gazetemizde önceki gün “Meslek hastalığına yakalanan atılıyor’ başlığıyla yayınladığımız haber, İstanbul Meslek Hastalıkları Hastanesi yetkililerini harekete geçirdi.Tuzla Tersaneler Bölgesi’nde kurulu bulunan Proteksan Turkuaz Tersanesinde önlem alınmadığı için iki işçinin meslek hastalığına yakalandığı

Haberimiz Meslek Hastalıkları Hastanesini harekete geçirdi
Paylaş

Tuzla Tersaneler Bölgesi’nde kurulu bulunan Proteksan Turkuaz Tersanesinde önlem alınmadığı için iki işçinin meslek hastalığına yakalandığını ve diğer işçilerde de benzer sorunların yaşandığını anlattığımız haber üzerine İstanbul Meslek Hastalıkları Hastanesi’nden bir heyet Proteksan Turkuaz Tersanesinde inceleme yaptı. Aynı haberde meslek hastalığına yakalanan işçilerin işten atıldığı da belirtiliyordu.

TÜM İŞÇİLER KONTROLDEN GEÇİRİLDİ

Tersaneye dün sabah özel donanımlı bir araçla gelen heyet, önce tersanede incelemelerde bulundu. Heyet öğleden önce tersanede çalışan tüm işçilerden kan aldı. İşçilerin akciğer filmini de çeken heyet daha sonra işçileri işitme testinden geçirdi. Öğleden sonra da çalışmalarını sürdüren heyet işçilere solunum testi de yaptı.  
İşçilerden aldığımız bilgilere göre sabah saatlerinde incelemelerin başlaması üzerine tersanenin idari bölümünde bulunan yöneticilerin bir birleriyle tartıştıkları belirtildi.

Aynı tersaneyle ilgili 11 Ağustos’ta ‘Tersanelerde yeni tehlike meslek hastalığı’ başlığıyla yayınladığımız haberin ardından iş müfettişleri tersanede denetim yapmışlar ve eksiklikler belirlemişlerdi.

Önceki gün yayınladığımız haberde ise tersanede çalışan Arif Aydın ve Lokman Ceylan isimli işçilerin tersanede alınmayan önemler nedeniyle meslek hastalığına yakalandıkları ardından da işten atıldıkları belirtilmişti.
(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Fabrikada da evde de mücadele

SONRAKİ HABER

Osmaniye’de hukuksuzluğa karşı duyarlılık çağırısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...