21 Eylül 2011 11:42

Pertek Belediyesi halk toplantısı yaptı

Dersim’in Pertek ilçesinde, belediyenin yaptığı halk meclisi toplantısına halkın yoğun katılımı oldu. Halk meclisinde alınan kararlar basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurulacak. Pertek  Belediyesi Gençlik  Kültür Merkezinde yapılan halk meclisi, iki ana gündem ve  beşi öneri olmak üzere toplam yedi gündemle t

Pertek Belediyesi halk toplantısı yaptı
Paylaş
Kemal Özer, Fırat Çeşme

Sosyal konut konusunda konuşan Belediye Başkanı Kenan Çetin, sosyal ve halkçı belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini, Tunceli Üniversitesinin küçükbaş hayvan yetiştirilmesi için arazinin belediye tarafından tahsis edildiğini belirtti. Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Çetin, ilçe merkezinde oturan ve evi olmayan yardıma muhtaç, yeşil kart sahibi,  ihtiyaç sahiplerine noter kurasıyla kâr amacı gütmeden konutların maliyetine söz konusu ihtiyaç sahiplerine temsil edileceğini söyledi.

PARASIZ EĞİTİM DESTEĞİ

Eğitim destek evi ile ilgili gündemde son olan destek evi temsilcilerinden Cafer Çelik, Pertek ilçesinden Elazığ’a çok sayıda öğrencinin gidip YGS, LYS, KPSS kurslarına  yüklü miktarlarda paralar verdiklerini belirtti. Gençlerin paralı eğitimin bir parçası haline getirilmek istendiğini söyleyen Çelik, destek eviyle gençlere parasız eğitim imkanını sunmasının önemli olduğunu ifade etti. Kültürel yozlaşma ve birahanelerde kadın çalıştırılması; gündemi halk meclisine sunan Haydar Ber, kadınların birahanelerde çalışmasını ve çalıştıranları kınayarak sözlerine başladı.

Kadınların birahanelerde çalıştırılmasıyla ilçenin huzurunun bozulduğunu söyleyen Ber, yaşananlara göz yumulmamasını istedi. Kenan Çetin, kadın bedeni üzerinden para kazanan anlayışa dikkat çekerek, “Bu anlayış aşağılıktır, çürümüşlüktür” dedi. İlçede yaşanan hırsızlık olaylarıyla ilişkin de emniyetin yetersizliği üzerinde duruldu. Yaşanan hırsızlık olayların artması üzerinde konuşuldu. İmar ve arsa satımları; gündemle ilgili Başkan Çetin belediyenin imar alanında halkın sandığı kadar yetkisinin olmadığını ve artık imar işlerine yapı kullanım firmalarının baktığı bilgisini verdi.

HER EV YAPAN 15 AĞAÇ DİKECEK

Gündem sonunda Çetin’in; her ev yapan vatandaşa bahçesine 15 ağaç ekme zorunluluğu getirilsin önerisi, oy birliğiyle kabul edildi. Sahipsiz köpekler konusunda da vatandaşların duyarlı olunması istenirken, ilçe çöplüğünün olduğu bölgede belediyenin bir köpek bakım evi projesinin olduğu bilgisi de verildi. Yangınlar ve alınacak önlemler konusunda ise vatandaşların anız yakma konusunda duyarlı ve dikkatli olması istendi. Halk meclisi toplantısı sonunda Belediye Başkanı Kenan Çetin geçen yıl ki belediye bütçesini okundu. Gündemlerin ardından halk meclisinin aldığı kararların 26 Eylülde basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurulması kararı da oy birliğiyle alındı. Toplantı Pertek dengbejlerinin söylediği maniler ve kılamlarla sona erdi. (DersimEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

4688’De Anlaşma Yok

SONRAKİ HABER

Görüş engeli gerginliği artırıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...