03 Eylül 2011 08:31

Cumartesi Anneleri: Barış için barikat oluşturalım

GÖZALTINDA kaybedilen yakınlarının bulunması ve faillerin yargılanması  amacıyla  Adalet arayışlarını sürdüren Cumartesi Anneleri 336. haftada  yine Galatasaray  meydanında buluştu. Hükümete seslenen yakıp yakınları, Başbakanın ve hükümetin öncelikle kendi ülkesindeki sorunları çözüp, sonra diğ

Cumartesi Anneleri: Barış için barikat oluşturalım
Paylaş

Kayıp yakınları, her hafta olduğu gibi kaybedilen yakınlarının fotoğraflarını taşıdı. İlk olarak 1995 yılında gözaltına alınarak kayıp edilen Murat Yıldız’ın Annesi Hanife Yıldız söz aldı. Yine bir bayramı, göz  yaşı ile yolları gözleyerek geçirdiklerini belirten Yıldız, “ Değişen hiçbir şey olmadı. AKP döneminde daha kötü şeyler oldu. Kadın cinayetleri almış başını gidiyor. Aileler yok ediliyor” diye konuştu. “Artık  ne kaybedecek oğlum, ne de feda edecek bir kızım var” diyen Yıldız, barış istediklerinin altını çizdi. Devlete  “16 senedir bizi niye görmezden geliyorsunuz” diye soran Yoldız. “barış için barikat oluşturalım, artık ne gerila ölsün, ne de asker. Artık biz acılarla yaşamak istemiyoruz” dedi.

1995 yılında gözaltında kaybedilen Abdurahman Coşkun’un yakını Mukaddes Coşkun ise hükümetin  öncelikle kendi ülkesindeki sorunları halletmesi gerektiğini kaydetti. Türk ailelerine seslenen Coşkun, “Yeter artık vatan sağ olsun demeyin. Hiçbir ölüm olmasın” dedi.

1992 kaybedilen İsmail Bahçeci’nin kardeşi Umut  Bahçeci ise, 336 hafta boyunca burada oturmalarına rağmen hiçbir kaybın çıkmadığını dile getirerek, “Sesimizi duyurmak içi Somalili mi olmak gerekir” diye sordu.

Yapılan konuşmalar sonunda Barış Anneleri adına ortak açıklama yapan Deniz Buse Kargın, bu haftaki eylemlerini Aydın Esmer’e adadıklarını ifade etti.  Yetkililere seslenerek, akan göz yaşlarından, yaşanan acılardan ve  yaşamını yitiren gençlerden devletin sorumlu olduğunu belirten Kargın, sorumluların bir an önce bulunup yargılanmasını istedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye'nin kalkan olması ABD ve NATO'yu memnun etti

SONRAKİ HABER

RTÜK Başkanı Şaşmaz’ı şaşırttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...