01 Mart 2011 16:31

İstanbul’da binlerce kadın buluşacak

8 MART Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde binlerce kadın sokağa çıkmaya hazırlanıyor. Her türlü erkek egemen şiddete, kadın cinayetlerine, ev içi emeğin yok sayılmasına, torba yasaya, tacize, tecavüze, dayağa, dilsizleştirmeye, kimliksizleştirmeye karşı özgürlük, çok dillilik, anadilde eğitim, eşitlik v

İstanbul’da binlerce kadın buluşacak
Paylaş
Yurdagül Kaya

İstanbul’da 5 Martta Kadıköy’de miting düzenleyecek olan İstanbul 8 Mart Kadın Platformu tüm kadınları yaşadıkları sorunlara karşı mitinge davet ediyor. Miting hazırlıklarını ve taleplerini gazetemize anlatan miting komitesindeki kadınlar binlerce kadının taleplerini Kadıköy’de haykıracağını ifade etti.  

BİNLERCE KADIN BULUŞACAK

5 Martta Kadıköy Tepe Nautilus önünde saat 13.00’te bir araya geleceklerini dile getiren Miting Tertip Komitesi Üyesi Özlem Noyan, çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini ifade etti. Binlerce kadına ulaşarak mitinge çağırmayı hedeflediklerini belirten Noyan, mitinge kadınların yoğun katılımını beklediklerini dile getirdi. Kadınların yaşadığı sorunların söylenenlerin aksine sürekli arttığına dikkat çeken Noyan, “Kadın istihdamını arttırmaktan bahsediliyor, kadınlara yönelik şiddetin, tacizin azaldığından bahsediliyor ama bu böyle değil. Yeni dönemde ataerkil sisteme bağlı olarak kadın cinayetleri, şiddet, taciz çok arttı” diye konuştu. Devletin kendisine korunma talebiyle başvuran kadınları korumasının sağlaması gerektiğini dile getiren Noyan, “Kürt kadınlar için ana dil özgürlüğü talep ediyoruz. Var olan bakım evleri özelleştiriliyor kamusallaşmasını istiyoruz, her iş yerinde kreş istiyoruz, yaşlı hasta bakımevleri de istiyoruz. Sığınma evleri taleplerimiz arasında. Tabi en önemlisi de barış talebimiz var, özgürlük talebimiz var” diye taleplerini sıraladı.  
 

‘KADINLAR OLARAK İSYAN EDİYORUZ’

Güçlü bir örgütlenmeyle bir araya geldiklerini dile getiren Tertip Komitesinden Semiha Şahin, “Kadına yönelik şiddet, taciz, yoksullaşma; bunlara yönelik belli bir güvence sağlanması ortak talebimiz” diye konuştu. Yaşam alanlarına yönelik saldırılara karşı  faaliyet yürüten kadın örgütleri olarak bir araya geldiklerini ifade eden Şahin, “Kadınlar olarak isyan ediyoruz. emekçi tüm kadınların mücadelesinin, emeğinin görünmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Ekmek, özgürlük ve barış talebiyle alanda olacağız” diye konuştu. Şahin, tüm kadınları 5 Martta Kadıköy’de olmaya çağırdı.

EV TOPLANTILARIYLA HAZIRLANIYORLAR

8 Martı hep beraber kutlamak için Kadıköy’de buluşacaklarını söyleyen tertip komitesi üyesi Rahime İldemir Bayrak, “Kahve toplantılarımız, ev toplantılarımız, etkinliklerimiz oluyor, hazırlıklarımızı da bu şekilde sürdürüyoruz” diye çalışmaları hakkında bilgi verdi.  “Umudumuz var, bir arada barış içinde yaşama talebimiz var” diyen Bayrak da tüm kadınları 5 Martta Kadıköy’de olmaya çağırdı.  (İstanbul/EVRENSEL)


Kadınlardan 8 Mart mitingine katılım çağrısı

İSTANBUL 8 Mart Platformu, 5 Martta Kadıköy’de yapılacak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mitingi için basın açıklaması yaptı. Taksim Tramvay Durağı’nda bir araya gelen kadınlar, “5 Martta isyandayız, sokaktayız, Kadıköy’deyiz” pankartı açtı. Platform adına açıklama yapan Tertip Komitesi Başkanı Rahime İldemir Bayrak, kadınların yaşam haklarının ellerinden alındığını ve devletin kadın katillerini koruduğu söyledi. 5 Martta isyanda ve sokaklarda olacaklarını belirten Bayrak, ‘tek bayrak tek millet tek kimlik’ zihniyetinin tüm toplumu cendereye soktuğunu belirterek, şunları söyledi: “Biz kadınlar, 8 Mart Kadınlar Günü’nde cinsiyetçiliğe, ayrımcılığa, erkek egemen iktidar şiddetine ve sömürü düzenine karşı kadının özgürlüğü ve kurtuluşu için, eşitlik ve barış için tüm dünya kadınlarıyla birlikte sesimizi yükseltiyoruz. Bütün kadınları 5 Martta Kadıköy’de buluşmaya ve dayanışmaya çağırıyoruz.”

Kadınlar, basın açıklamasının ardından “Yaşasın 8 Mart, kadınlar alana, eyleme, dayanışmaya” başlıklı bildirileri dağıttı.



 

ÖNCEKİ HABER

Bu manşet 301'lik olurdu

SONRAKİ HABER

Genel hizmet işçileri kurultaya hazırlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...