01 Mart 2011 08:26

Alevilerden 6 Mart İzmir mitingine çağrı

ALEVİLER, ayrımcılığa karşı eşit yurttaşlık hakkı için İzmir Gündoğdu Meydanı’nda yapılacak olan miting öncesi İstanbul’da bir basın toplantısı düzenleyerek mitinge Sünnileri de davet etti.Alevi örgütleri, İzmir mitingi çalışmalarına ilişkin bilgi vermek üzere Kadıköy Belediyesi Brifing Salonu’

Alevilerden 6 Mart İzmir mitingine çağrı
Paylaş

Alevi örgütleri, İzmir mitingi çalışmalarına ilişkin bilgi vermek üzere Kadıköy Belediyesi Brifing Salonu’nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız’ın yanı sıra, EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel Halkevleri Genel Başkanı İlnur Birol, Ödp ve TKP temsilcileri, DİSK Genel Başkan Yardımcısı Ali Cancı, sanatçılar Arif Sağ, Metin Kahraman ile şair Ruhan Mavruk katıldı.

TALEPLERİMİZİ SÖKE SÖKE ALACAĞIZ

Basın toplantısında konuşan Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Ali Balkız Kürtlere, Alevilere, işçilere ve emekçilere yönelik baskı ve katliam politikalarının yıllardır devam ettiğini fakat buna karşı mücadelenin sürdüğünü belirterek, “Hükümetin taleplerimizi vermeyeceğini gördük. Fakat yılmadık, bıkmadık, söke söke alacağız haklarımızı. Bir kez daha bunun için alanlara çıkacağız” diye konuştu. Mücadelelerinin bölünme ve sahtelerini yaratma politikasıyla zayıflatılmaya çalışıldığını söyleyen Balkız, Kadıköy’de yapılan mitingi hatırlattı, Alevi örgütlerinin güçlenerek, bir araya gelerek mücadeleyi büyüttüklerine işaret etti. Balkız, 6 Mart günü gerçekleştirecekleri mitinge Sünnilerin desteğini beklediklerini söyleyerek konuşmasını şu şekilde tamamladı: “6 Mart’ta Sünnilerle birlikte çıkacağız alanlara. Vicdan sahibi Sünni kardeşlerimiz, sosyalistler, demokratlar, liberaller, vicdan sahibi insanlar olmadan başarılı olamayız. Biraz daha kuvvet yüklenirsek, yıkacağız.”

OSMANLIDAN BU YANA HEP AYNI YAPI

Toplantıda söz alan Arif Sağ Alevilere uygulanan baskının Cumhuriyet’ten bugüne sürdüğünü söyleyerek “Önceleri Cumhuriyeti bizden yana zannediyorduk. Ama anladık ki Cumhuriyet bizden yana değil. Anladık ki bu yapı Osmanlı’dan bu yana gelen yapıyla aynı. Sadece adı değişmiş. Biz bunu değiştirmek istiyoruz. Bunu yapmak isteyenlerle yan yana olmalı, güçlü olmalıyız” şeklinde konuştu.

Alevi örgütleri miting için İstanbul’un her iki yakasından da otobüs kaldıracaklarını söylediler. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Davutoğlu: Libya’dan tahliyeler bitti

SONRAKİ HABER

La Paz'da heyelan felaketi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa