15 Aralık 2014 02:02

Cildinize dokunarak telefon edebileceksiniz

Giyilebilir teknoloji ürünleri giderek hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmeye başlıyor. Akıllı saatler, akıllı gözlükler derken artık bunların hepsi bizim için sıradanlaştı. Ancak bu teknolojiler her ne kadar tüketiciyle buluşmuş olsa da, belli bir standardı yakalamış olmaktan uzaklar.

Paylaş

Paris merkezli bir tasarım stüdyosunun üstünde çalıştığı giyilebilir teknoloji ürünü, rakiplerinden bir hayli farklılaşıyor. Circet adını taşıyan bu akıllı bileklik, aslında bir projeksiyon görevi görüyor. Akıllı bileklik Circet, derinizin üzerine yansıtma yaparak, akıllı telefonunuzun ana ekranın bir yansımasını size sunuyor ve akıllı telefonun neredeyse tüm fonksiyonlarıyla kullanabilmenizi sağlıyor.

Yakınlarınızda olan akıllı telefonunuza uzaktan bağlanan bileklik sayesinde akıllı telefonunuza bakmanıza gerek kalmadan telefonunuzu yönetmeniz mümkün oluyor. Böylece e-postalarınızı okurken, mesaj yazarken, haritaya bakarken veya müzikçalarınızdan müzik değiştirirken derinizin üzerine yansıyan bu ekranı kullanabiliyorsunuz.

Cicret şu an için Android işletim sistemi için beta aşamasında. İçinde Bluetooth teknolojisi bulunan cihazın, titreşim gibi özellikleri de bulunuyor ve piyasaya çıktığında 10 farklı renk seçeneğine sahip olacak. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Dünyadaki dillerin yarısı 22. yüzyılı göremeyecek

SONRAKİ HABER

‘Medya, siyasete çekmeye çalışıyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...