14 Aralık 2014 07:48

Koç: Medyaya böyle baskı yapılamaz

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Partisi Sözcüsü Haluk Koç Gülen Cemaati'ne yönelik operasyona dair açıklama yaptı. CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç, devlet kadrolarında torpillle atamada da yeni iddialar ortaya attı. Koç, ikinci listedeki isimleri açıkladı.

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Partisi Sözcüsü Haluk Koç Gülen Cemaati'ne yönelik operasyona dair açıklama yaptı. CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç, devlet kadrolarında torpillle atamada da yeni iddialar ortaya attı. Koç, ikinci listedeki isimleri açıkladı.

Koç, "Bugün Türkiye yine bir operasyon haberiyle güne başladı. Bazı yazılı ve görsel yayın organlarına polis baskını yaşandı. Bazı yazarların, dizi yapımcılarının gözaltına alındığını öğrendik. CHP'nin tutumunu Sayın Genel Başkanımız hava alanında özetledi. Biz demokrasinin bütün kurumlarının işlemesini şiar edinmiş bir parti olarak bunları tasvip etmiyoruz. Daha önce kurgulanmış Ergenekon, Balyoz, Ayışığı gibi dosyaların nasıl çürüdüğüne Türkiye şahit oldu. Haksızlık kimin kapısını çalarsa çalsın CHP olarak karşısında dururuz. Bugünün mağdurları, dün şunları yaptı. Bu onların yapacağı iş. CHP hukuksuzluğun mağdurlarının yanında durur" dedi.

Haluk Koç'un açıklamasından satır başları şöyle:

- Hiçbir medya kuruluşuna böyle bir baskı ve baskın yapılmasını kınıyoruz. CHP olarak haksızlığın karşısındayız

- Kendi pisliklerini örtmek için çalışıyorlar. Yapamayacakları iftira atamayacakları kişi kurum yok.

- Bunlar demokrasiye ve hukuka darbe yapıyor. Bedelini elbette ödeyecekler. Bunu ödemekten kurtulamayacaklar.

* Yayınladığım torpil listesinden sonra vatandaştan gelen ihbarlar var...

*AKP kadrosu şeytana bile papucunu ters giydirebilecek bir kadro.Kendi pisliklerini örtmek için bu operasyonları yapıyorlar. İftira atamayacakları kişi, kurum yok.

* Sayıştay'ın raporunda tespit edildiği üzere bir takım kişiler KPSS sınavına girmeden memuriyete atanmıştır

*Tuğçe Özer, Erdoğan'ın fotoğrafçısının kızı. Basın müşaviri olarak sınavsız alındı.

*Yasin Ekrem Selim, örtülü ödeneğin başındaki Maksut Serin'in oğlu. Avrupa Birliği Bakanlığı'nda sınavsız olarak müşavirlik görevine atandı.

*Ali Taha Koç. Atilla Koç'un oğlu. Başbakanlık'ta başmüşavirlik görevine atandı.

*Adil Murat Alan, Nevzat Paktil'in danışmanı TİB'e sınavsız olarak danışman olarak atandı.

*Mustafa Erken, AKP Eski Milletvekili Mustafa Çetin'in eşinin yeğeni,Uşak valiliği özel kalem müdürlüğüne atandı.

*Zafer Tartıkdaroğlu, AKP Erzurum gençlik kolları başkanı, Recep Akdağ tarafından sağlık bakanlığına müşavir olarak atandı.

*Elif Öztürk AB Bakanlığı'na açıktan atamayla müşavir olarak atandı.

*Bülent Arınç'a soruyorum:Senin yeğenin, abin, kardeşin Milli Saraylar koruma danışman kadrosuna atandılar mı atanmadılar mı?

- Davutoğlu hazine doldu diyor. O hazine uçaklarla gelen paralarla mı doldu? Üretim yapmadan o hazine nasıl doldu?

- Sen o makama yolsuzlukları soruşturtmamak için getirildin.

 - Hisli Bakan Fikri Işık 'varsa ufak tefek hırsızlıklar onu da büyütüp şey yapmaya çalışıyolar' demişti. Bu ülkede ekmek çalan, baklava çalan çocuk mahkum oldu. Koluna 700 milyarlık saat takan meslektaşın utanmadan vergisini de devlete ödetiyor. Gemiler gemicik yapılıyor.

- Bu şekilde tüm duyumlarınızı, haksız memur alımlarını duyurmak için haksizatama.com adlı site açıyoruz. Bütün duyumlarınızı bildirin. Bunları kendi kaynaklarımızla doğrulayıp teşhir edeceğiz.

KILIÇDAROĞLU: BU BİR DARBE SÜRECİDİR

Operasyona dair konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu bir darbe sürecidir" dedi.

Kılıçdaroğlu, Ankara’dan İstanbul’a hareketi öncesi havalimanında operasyonu değerlendirdi: “Şu anda yaşadığımız süreç sağlıklı bir demokraside yaşadığımız bir süreç değildir. Yaşanan süreç bir darbe sürecidir. Mazlumun kimliği adresi sorulmaz. Mazlum her zaman her daim mazlumdur. Biz her zaman mazlumun yanında olacağız. Bunu da herkesin bilmesini isterim. Sabahın köründe gazetecilerin gözaltına alınması, gazetelere baskın yapılması, televizyon kanallarına baskın yapılması kabul edeceğimiz bir uygulama değildir.”

LOĞOĞLU: BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE DARBE

CHP Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu da Meclis Genel Kurulu’nda bütçe görüşmelerinde konuya değindi. Loğoğlu, "Ben de bu sabah, ifade özgürlüğüne yönelik olarak başlatılan bu darbe operasyonlarına, basın özgürlüğüne yönelik olarak başlatılan bu darbe operasyonlarını kınıyorum. Bunun demokratik hukuk devletine yakışmadığını düşünüyorum" diye konuştu.

Faruk Loğoğlu, Meclis kürsüsünden ayrıca Başbakan Davutoğlu’nun dış politikasını eleştirerek Davutoğlu’nun Mısır’da herhangi bir taksiye binmemesi tavsiyesinde bulunarak Davutoğlu’nun Ortadoğu’da gidebileceği çok az sayıda ülkenin kaldığını ifade etti. Başbakan Davutoğlu’na "Suriye’de rejimi devirmek için elinden geleni yapacaksın, ondan sonra da onlara kucak açtım diye sıyrılmaya çalışacaksın" diye konuşan Loğoğlu, Davutoğlu’nun Ortadoğu’yu bir yangın alanına çevirdiklerini ifade etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Reuters: Gülen'e yakın medyaya baskın

SONRAKİ HABER

TGS, TGF ve Basın Konseyi operasyona tepki gösterdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...