09 Aralık 2014 00:58

Hakkımızı alana kadar direneceğiz

Sendikalı olduğumuz için bizi işten atıyorlar, fakat bizi düşük ücrete çalıştıran onlar, gülünç miktar da zam oranlarıyla karşımıza gelen onlar.

Paylaş

Gülizar KURT
Direnişteki Maltepe Üniversitesi İşçisi
İstanbul

Sevgili Evrensel okurları, Sendikalı olduğu için işten atılan 98 hastane çalışanından biriyim. Maltepe Üniversite Hastanesi’nde yemekhane personeli olarak engelli kadrosuyla çalışıyordum. Hastanede kadrolu olduğum için güvence altındayım sanıyordum. Hatta buna güvenerek kredi dahi çekmiştim. Fakat Cumartesi günü işe geldiğimde “Artık burada çalışmıyorsun” sözüyle karşılaştım. Bize yapılan açıklamada ise hastaneye taşeron getiriyoruz, bunun için işten çıkarılıyorsunuz dendi. Ama biz gerçek nedenin bu olmadığını, aslında sendikalı olduğumuz için işten atıldığımızı çok iyi biliyoruz.

Sendikalı olduğumuz için bizi işten atıyorlar, fakat bizi düşük ücrete çalıştıran onlar, gülünç miktar da zam oranlarıyla karşımıza gelen onlar. Yol, yemek giderlerimizi karşılamayanlar da onlar. Biz insanca yaşamak istediğimiz için sendikalı olduk. Bu koşullarda kendileri çalışabiliyorsa çalışsınlar. Bizi sendikalı olmaya iten bizi bu koşullarda çalışmaya mecbur edenlerin kendisidir.
Zaten biz alt sınıf insanlarız, kiralarımız, çocuklarımızın giderleri var ve biz bunları karşılayamıyoruz. Burada yol parası karşılanmadığı için uzak olan evine yürüyerek gidip gelenlerimiz vardı. Bizi sendikaya da, direnişe de sürükleyen bunlardır. Burada bunun için bir araya geldik, bu yüzden direnişteyiz. Hakkımızı alana kadar da direneceğiz.

ÖNCEKİ HABER

Soma'ya umutla göç ettiler, çaresiz kaldılar

SONRAKİ HABER

Kanser hastasını işten attılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...