03 Aralık 2014 01:16

Tarafsız tanıkların dinlenmesi engelleniyor

Meclis Soruşturma Komisyonunda yer alan CHP İzmir Milletvekili Rıza Mahmut Türmen, gazetemize konuştu. Bakanların dinlenmesinin önemli olduğunu, ancak tarafsız bilgi verecek tanıkların dinlenmesinin AKP’li komisyon üyelerinin oylarıyla reddedildiğini belirten Türmen, bu durumun soruşturmayı “Gerçek bir soruşturma olmaktan çıkardığını” söyledi.

Paylaş

Elif Ekin SALTIK
Ankara

Meclis Soruşturma Komisyonunda yer alan CHP İzmir Milletvekili Rıza Mahmut Türmen, Evrensel'e konuştu. Bakanların dinlenmesinin önemli olduğunu, ancak tarafsız bilgi verecek tanıkların dinlenmesinin AKP’li komisyon üyelerinin oylarıyla reddedildiğini belirten Türmen, bu durumun soruşturmayı “Gerçek bir soruşturma olmaktan çıkardığını” söyledi.

Türmen şunları ifade etti: “Bakanların ‘Evet, ben yaptım bunları. Hepsi doğrudur’ demesini beklemiyorsunuz. Demeyecekler, demiyorlar da zaten. O zaman tabii, tarafsız bilgi verecek tanıkların dinlenmesi önem kazanıyor. Bu tanıklar dinlenmiyor. Dinlenmek isteyen polis memurları var. Dilekçe verdiler ‘Dinlenmek istiyoruz’ diye. Bu üç polisin dinlenmesi gerekirdi. Fakat AKP’li milletvekilleri üç polisin dinlenmesini reddediyor oy çoğunluğuyla. Tanıklar dinlenmeden bakanların dinlenmesi ne kadar adil bir soruşturmayı ortaya koyacak ki? Bakanlar sorulan her şeyi reddediyor; ‘Bunlar doğru değildir’ diyorlar. Bu soruşturmanın niye yerinde olduğunu anlayabilmek için, gerçeği ortaya çıkarmak için başka tanıkların dinlenmesi çok önem kazanıyor” diye konuştu.

‘SİZİN BİLMEDİĞİNİZ ŞEYLER BİLİYORUZ’

Komisyonun amacının yolsuzlukların üstünü örtmek değil gerçeği ortaya çıkartmak olduğunu belirten Türmen şunları kaydetti: “Tanıklar dinlenmelidir. Komisyonda şimdiki problem budur. Tanıklar dinlenmiyor. Soruşturmayı başlatan savcılar, polis memurları var. Hepsi dinlenmek istiyor. Polis memurları dilekçelerinde anlatıyorlar. ‘Sizin bilmediğiniz şeyler biliyoruz biz’ diyorlar. Onların dinlenmemesi de soruşturmayı eksik bırakacak, soruşturmayı gerçek bir soruşturma olmaktan çıkaracaktır.”

ÖNCEKİ HABER

Komisyon Güler’i dinliyor

SONRAKİ HABER

2015'de uygulanacak kredi kartı faiz oranları belli oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...