01 Aralık 2014 11:42

Ormanlar, Hattat’a feda

Amasra'da Hattat Holding tarafından yapımı düşünülen termik santralin daha ÇED Raporu onaylanmadan elektrik iletim hattı için 43 bin ağacın kesimine başlanmasına Bartınlılar tepki gösterdi.

Paylaş

Amasra'da Hattat Holding tarafından yapımı düşünülen termik santralin daha ÇED Raporu onaylanmadan elektrik iletim hattı için 43 bin ağacın kesimine başlanmasına Bartınlılar tepki gösterdi. Bartın’ın Saraylı köyünde eylem yapan yöre halkı ağaç kesiminin durdurulmasını istedi.

Platform adına yapılan açıklamayı okuyan Bartın Tel Kırma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Berrin Küçüktabak henüz ÇED izni alınmayan santral için 36.5 kilometre uzunluğunda 50 metre genişliğinde bir alanda 43 bin ağacın kesilerek bir ekosistemin yok edileceğini söyledi. Küçüktabak, “Amacı Amasra termik santralinde üretilen elektriği Zonguldak Çatalağzı üzerinden ülke enterkonnekte sistemine bağlamak olan enerji iletim hattını kurma çalışmaları, termik santral ÇED sürecinin sonucunu beklemeden yangından mal kaçırır gibi başlatılmıştır. Biz buradan Bartın Valiliğini elektrik iletim hattı için yapılan orman katline son vermeye çağırıyoruz” dedi. Öte yandan Saraylı köyü ve çevresinde yoğun bir şekilde ağaç kesildiği gözlemlenirken, eylemde kesim yapan işçilerin sağlıksız koşullarda kalmasına da tepki gösterildi. Bartın Platformu tarafından ağaç kesiminin durdurulması için bir imza kampanyası da başlatıldı. (Bartın/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Uğur Kurt davasında ‘olası kast’a itiraz edildi

SONRAKİ HABER

Torunlar için 'kanaat' getiren Bakanlık uygulamaya geçmiyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...