01 Aralık 2014 00:50

Diş ağrınız hafifletecek 10 tavsiye

Diş ağrısının kesin çözümünün diş hekimine gidip profesyonel yardım alıp tedavi olmayı gerektirdiğini söyleyen Dt. Selçuk Özbölük, “Ancak doktora gidinceye kadar ağrıyı hafif-letmede bazı doğal çözümler uygulanabilir, bu çözümlerin geçici olduğu unutulmamalıdır, mutlaka bir diş hekimine görünmek gerekir” dedi. Hospitadent Dental Group’tan Dt. Selçuk Özbölük ağrıyı hafifletmede uygulanabilecek doğal çözümleri şu şekilde sıraladı:

Paylaş

1-  İLK OLARAK DİŞLERİ FIRÇALAMAYI DENEYİN

Fırçalama çürüğe sıkışmış ve ağrıya neden olan besinleri uzaklaştırmaya yardımcı olur. Dişlerin diş ipi ile temizlenmesi ve fırçalama ağrının azalmasına neden olur.

2- SİRKELİ SU VE TUZLU SU GARGARASI

Sirkeli su ve tuzlu su gargarası diş ağrılarını kısmen uyuşturur. Dişi bakterilerden temizler şişlikleri azaltır. Dişeti ve açık diş çürüklerine dezenfektan etkisi vardır.

3- AĞRI KESİCİ

Diş hekiminize  danışarak ağrı kesici ve antibiyotik kullanımı gerekebilir. Antibiyotik kullanımı için mutlaka diş hekiminize danışmanız gerekmektedir.  Ağrıyan diş ısırdığında daha fazla ağrıya neden olursa bu iltihaplanmanın göstergesidir.

 5- SARIMSAK

Sarımsak çürük diş üzerinde bekletilerek ağrıya neden olan bakterileri yok eder.

 6- ÇÖREKOTU

Çöreotunun uyuşturma özelliği yoktur ancak düzenli kullanıldığında ağrıya neden olan etkenlerin ortadan kalkmasını sağlar.

7- ZERDEÇAL

 Antibakteriyel  özellikleri sayesinde ağrı giderme gücüne sahiptir. Su ile karıştırılıp hamur haline getirilir ve ağrıyan dişin üzerine uygulanır.

 8- BUZ UYGULAMASI

Ağrıyan diş bölgesine soğuk kompres uygulaması geçici olarak ağrıyı hafifletir.

9- KARABİBER

Karabiber; güçlü bir antibakteriyel ve antienflamatuar özellikleri olan doğal bir antibiyotiktir. Diş ağrısının azalmasında etkilidir.

 10- BUĞDAY ÇİMİ SUYU

Diş etleri ve dişlerdeki enfeksiyonlardan koruyan doğal bir antibiyotiktir. Ağızda bakterilerin artmasını engeller ve diş ağrısını azaltır. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yatağan işçisi barikatı kurdu

SONRAKİ HABER

Enternasyonal şenliği ufkumuzu genişletti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...