28 Kasım 2014 20:29

Almanya, Tuğçe'ye ağlıyor

Tacize uğrayan iki Alman kadına yardım etmesinin ardından tacizcilerin saldırısına uğrayan ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen Tuğçe Albayrak’ın 23. doğum günü kutlamasına binlerce seveni katıldı. Tuğçe için hazırlanan doğum günü pastası gözyaşları içinde kesildi.

Paylaş

Almanya'nın Offenbach kentinde tacize uğrayan iki Alman kadına yardım etmesinin ardından saldırgan gençlerin darp etmesi sonucu kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen Tuğçe Albayrak’ın 23. doğum günü pastasına binlerce seveni katıldı. Tuğçe için hazırlanan doğum günü pastası gözyaşları içinde kesildi.

Genç kadının 23. doğum günü vesilesiyle Offenbach Sana Hastanesi’nin (OSH) önünde ailesi, arkadaşları ve sevenleri bir araya geldi. Kendisi de piyano çalan Tuğçe için hastane bahçesine getirilen piyano ile Tuğçe'nin sevdiği şarkılar çalındı. Alman medyası da anma törenine yoğun ilgi gösterdi.

Öte yandan, “Tuğçe cesaret gösterdi, biz de ona saygımızı göstereceğiz” sloganı altında 3 bin kişi toplanırken, 80 bine yakın insan da sosyal medyada üzüntülerini ifade etti. Gösterdiği cesaretten dolayı yaklaşık 30 bine yakın insan internette Tuğçe’ye Federal Almanya Cumhurbaşkanlığı tarafından takdim edilen Liyakat Nişanı’nın verilmesi için dilekçe verdi.

Alınan bilgiye göre, beyin ölümü gerçekleşen Tuğçe Albayrak'ın makine ile bağlantısının kesildiği, cenazesinin ise Almanya'da toprağa verileceği bildirildi.

Tuğçe, arkadaşlarıyla yemek yediği restoranın tuvaletinde üç genç tarafından taciz edilen iki Alman kadına yardım ederek, onları kurtarmış ancak restorandan çıktığı sırada saldırgan gençler tarafından darp edilmişti. Başına gelen darbe sonucu Tuğçe kafasını betona çarparak beyin kanaması geçirmişti. (Offenbach/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Putin: Petrol piyasası yakında dengelenir

SONRAKİ HABER

Kadıköy'de Haydarpaşa yürüyüşü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa