28 Kasım 2014 16:56

'Roboskî katliamı MGK'nin bilgisi dahilinde gerçekleştirildi'

Roboski’de TSK'ya ait savaş uçakları tarafından bombalanarak katledilen 34 yurttaşın yakınları, katliamın 35’inci ayı dolayısıyla Şırnak Adliyesi önünde bir araya gelerek, “faili belli katillerin” yargılanmasını istedi.

Paylaş

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde, TSK'ya ait savaş uçakları tarafından 28 Aralık 2011 tarihinde katledilen 34 yurttaşın yakınları, katliamın 35’inci ayı dolayısıyla Şırnak Adliyesi önünde adalet çağrısında bulundu. Roboskili ailelere, DBP ve HDP Şırnak il örgütü yöneticileri, Şırnak ve Balveren belediye eş başkanları, İHD Şırnak Şubesi, KURDÎ-DER, Şırnak Kömür Üretim ve Pazarlama Kooperatifi yöneticileri, MEYADER ve KESK Şırnak Şubeler Platformu yöneticileri de destek verdi. “Katır sırtında taşınan cansız bedenler unutulmaz”, “Roboski katliamının katillerine hatırlatmak için her ayın 28’inde failler yargılansın diyeceğiz” pankart ve dövizlerinin açıldığı eylemde, katledilen 34 kişinin fotoğrafları taşındı. Burada konuşan İHD Şırnak Şubesi Başkanı Emirhan Uysal, “Şu anda da çocuklarının katillerini arayan Roboskili ailelere her türlü baskı kurulmaya devam ediyor. Buradan terörünüz batsın diyoruz. Roboski’de katledilen 34 yurttaşımızın failleri bulunup yargılanana kadar her ayın 28’inde burada olmaya devam edeceğiz” dedi.

Roboskili aileler adına söz alan Ferhat Encü ise Roboski katliamının üzerinden 35 ay geçmiş olmasına rağmen halen faili belli katillerin yargılanmadığına vurgu yaparak, adalet anlayışlarının devam ettiğini ve katiller ortaya çıkarılıp yargılanana kadar da devam edeceğini ifade etti. Encü, “Hepinizin bildiği gibi geçen hafta dönemin İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Roboski katliamına ilişkin bir itirafta bulundu. Bu katliamın bilinçli ve planlı olduğunu ifadelerinden anlamaktayız. Roboski katliamı 28 Aralık tarihli Milli Güvenlik Kurulu devam ederken ortaya çıkmıştır. Bu katliamın hem iktidar hem de askeri yetkililerin bilgisi dahilinde gerçekleştirildiğini bilmekteyiz” diyerek, herkesi Roboski katliamının üçüncü yılı anmalarına katılmaya çağırdı.

Konuşmaların ardından Dilek Encü, katliamda katledilen kardeşi Şıvan Encü’nün mektubunu okudu. Oturma eyleminin ardından kitle dağıldı. (Şırnak/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan, 'İş güvenliği kanunu'nu onayladı

SONRAKİ HABER

Yılkı atları kısırlaştırılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa