28 Kasım 2014 16:35

Nijerya'da camiye saldırı: Onlarca ölü

Nijerya'nın Kano kentindeki en büyük camilerden birinde, Cuma namazı sırasında gerçekleşen üç patlamada onlarca kişi öldü.

Paylaş

Nijerya'nın Kano kentindeki en büyük camilerden birinde, Cuma namazı sırasında gerçekleşen üç patlamada onlarca kişi öldü.

BBC Türkçe'nin haberine göre patlamaların yaşandığı Merkez Camii, Kano Emiri'nin sarayına çok yakın. Müslüman lider genellikle burada imamlık yapıyor. Emir Muhammed Sanusi şu anda Suudi Arabistan'da.

BBC'ye konuşan bir görgü tanığı 50 civarında ceset saydığını söylese de, ölüm ve yaralanmalara dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Gelen diğer haberlere göre, patlamadan sonra bazı silahlı saldırganlar şehirde ateş açmaya devam etti.

Boko Haram militanları kuzey Nijerya’nın en büyük şehri Kano’yu beş yıldır süren ayaklanmalar boyunca birkaç kez daha hedef almıştı. Ancak saldırıların çoğu ülkenin doğu bölgesinde gerçekleşiyor. Bu ayın başlarında Emir, halkı kendilerini Boko Haram’a karşı savunmaya çağırdı. Bir namaz sırasında Emir kentte yaşayanlara, kendilerini savunmak için ‘ne gerekiyorsa edinmeleri’ gerektiğini söylemişti.

Polis sözcüsü, Emir’in yorumlarını ‘anarşi çağrısı’ olarak değerlendirmiş ve etkilenilmemesi gerektiğini söylemişti. Bu yılın başlarına kadar Nijerya Merkez Bankası’da yöneticilik yapan Kano Emiri, politik olaylarda sessizliğini korumasıyla biliniyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Töreye mahkûm hayatlar ve arafta bir Beyto

SONRAKİ HABER

Erdoğan, 'İş güvenliği kanunu'nu onayladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...