28 Kasım 2014 09:49

Meksika'da 31 öğrenci daha kaçırılmış

Meksika'nın Guerrero eyaletinde geçtiğimiz Temmuz ayında 31 öğrencinin daha polis aracıyla gelen maskeli kişiler tarafından kaçırıldığı duyuruldu.

Paylaş

France 24 kanalı'nın yayınladığı röportajda konuşan, kaçırıldığı iddia edilen öğrencilerden birinin annesi, 7 Temmuz'da Guerrero eyaletindeki Cocula kentinde Justo Sierra Lisesi öğrencilerinin okulların kapandığı son gün polis araçlarıyla gelen maskeli kişiler tarafından kaçırıldığını belirtti. Öğrencileri kaçıran kişilerin görgü tanıklarını ve aileleri tehdit ettiğini belirten anne, bu tehditler nedeniyle bugüne kadar konuşamadıklarını vurguladı.

POLİSİN GÜCÜ ARTIRILIYOR

Meksika'da 43 öğrencinin kaybolmasının ardından eylemler giderek büyürken, polis gücünün artırılacağı açıklandı. Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto, canlı yayında yaptığı bir konuşmada “Meksika değişmek zorunda” dedi. Reformun ana çerçevesi ise, yerel yönetimlere bağlı olan polis gücünün dağıtılarak 31 federal eyaletin ve başkentin kontrolüne girmesi.
Plan ilk olarak aralarında 43 öğrencinin kaybolduğu Guerrero eyaletinin de bulunduğu, protesto gösterilerinin en çok görüldüğü dört eyaletten başlayacak.
Öğrencilerin kaybıyla ilgili olarak yapılan resmi açıklama, bir uyuşturucu çetesi tarafından öldürüldükleri yönünde. Belediye Başkanı Jose Luis Abarca’nın çete ile bağlantılı olduğu ve yerel polise, kayboldukları gün öğrencilere müdahale etme emri verdiği söyleniyor.
Soruşturmayı yürütenler polislerin öğrencileri alıkoyduğunu ve daha sonra çeteye teslim ettiklerini itiraf ettiklerini söylüyor.
Poliste yapılması planlanan reformlar kapsamında Kongre’ye uyuşturucu çeteleri ile işbirliği halinde olan yerel yönetimleri dağıtma yetkisi de verilecek.
Önümüzdeki hafta Kongre’ye sunulması planlanan reform paketine göre, acil durumlar için ülkenin her yerinden ulaşılabilecek ve tek bir telefon numarasına bağlı olan acil servis oluşturulacak. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Davutoğlu, yayın yasağını savundu

SONRAKİ HABER

Papa'nın mülteci kampına gitme isteği kabul edilmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa