28 Kasım 2014 07:02

Mert'in ölümüne neden olanlar hakkında suç duyurusu

İstanbul Esenyurt’ta yapılan Kobanê eylemleri sırasında yaşamını yitiren Emek Gençliği Üyesi Mert Değirmenci’nin ailesi, katil zanlıları ve Değirmenci’yi tedavi etmeyen sağlık çalışanları ile hastane yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Paylaş

Eda YILDIRIM
İstanbul

İstanbul Esenyurt’ta yapılan Kobanê eylemleri sırasında yaşamını yitiren Emek Gençliği Üyesi Mert Değirmenci’nin ailesi, katil zanlıları ve Değirmenci’yi tedavi etmeyen sağlık çalışanları ile hastane yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Irkçı grubun saldırısı sırasında çenesine isabet eden kurşun sonucu ölen Değirmenci için ailesi, Büyükçekmece Nöbetçi Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak söz konusu kişiler hakkında dava açılmasını istedi. 

ÖLÜME ADIM ADIM GİDEN YOL

7 Ekim 2014 tarihinde Esenyurt’ta gerçekleşen Kobanê eylemine polis müdahale etmiş, Özel Esencan Hastanesinin önündeki sokakta bulunan Mert Değirmenci silahlı grubun açtığı ateş sonucu çenesinden vurulmuştu. Değirmenci, olayın yaşandığı sokakta bulunan Özel Esencan Hastanesine kaldırılmış ancak “görevli olmadığı” iddiasıyla Değirmenci’ye müdahale edilmemişti. Bunun üzerine Elitium Tıp Merkezine götürülen Değirmenci’ye  burada da bir saat boyunca tıbbi müdahalede bulunulmamıştı. Bilincini kaybeden Değirmenci, önce Kanuni Sultan Süleyman Hastanesine, ardından da Çapa Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilmiş, 10 Ekim'de de hayatını kaybetmişti. 

GECİKEN TIBBİ MÜDAHALE ÖLÜME YOL AÇTI

Ailenin dilekçesinde, Özel Esencan Hastanesi ve Elitium Tıp Merkezinde çalışan doktorların gerekli tıbbi müdahalede bulunmadıkları için Değirmenci’nin ölümünden sorumlu oldukları ifade edilerek, “Bilinci açık ve ne istediğini el hareketleri ile ifade edebilen Mert Değirmenci’nin ölümünde, kendisine hastaneye girmesine rağmen 30 dakika hiç bir şekilde tıbbi müdahale etmeyen Özel Esencan Hastanesi yetkilileri ve doktorları ile sağlık personeli; yine Elitium Tıp Merkezinde  silahla vurulduğunun bildirilmesine rağmen yaklaşık bir saat bekletilerek müdahale edilmemesi ancak kan kusmaya başlaması sonucu tıbbi müdahalenin yapılmasında burada Acil serviste çalışan doktorların ve sağlık personelinin eylemlerinin daha doğru bir ifade ile acil tıbbi müdahalede bulunmayarak eylemsizliklerinin etkili olduğu açıktır” denildi. 

ÖNCEKİ HABER

Bahçeli, protestolar nedeniyle ziyaretlerini iptal etti

SONRAKİ HABER

Halit Ergenç, Boğaziçi Üniversitesi’ndeydi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...