28 Kasım 2014 02:00

Papa Türkiye’ye geliyor

Papa Francesco 28-30 Kasım tarihleri arasında Türkiye’yi ziyaret edecek. Bugün Türkiye’de olması beklenen Papa Francesco bu ziyaretin “barış meyveleri vermesini” dilediğini söyledi.

Paylaş

BBC Türkçe’nin haberine göre Papa Vatikan’daki San Pietro Meydanı’nda her çarşamba yapılan genel kabulde binlerce kişilik bir dinleyici kitlesine seslendi. Papa Francesco şunları söyledi: “Bildiğiniz gibi gelecek cumadan pazara kadar Türkiye’ye apostolik seyahatte bulunacağım. Hepinizi Pietro’nun (Papalık makamının ilk sahibi) kardeşi Andrea’yı (Fener Rum Patrikhanesi’nin kurucusu) ziyaretinin barış meyveleri vermesi, dinler arasında samimi diyalog ve Türk milleti nezdinde harmoni getirmesi için dua etmeye çağırıyorum.”

Vatikan’ın başbakanı konumundaki Devlet Sekreteri Kardinal Pietro Parolin, Papa’nın Türkiye ziyaretinde başlıca gündem maddeleri arasında dinler arası diyaloğun da yer aldığını kaydetti.
Papa, bugün Ankara’ya giderek önce Anıtkabir’i ziyaret edecek. Ardından da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’le görüşecek. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in eşi vefat etti

SONRAKİ HABER

Bingazi’de çatışmalar artıyor durum kötüleşiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...