27 Kasım 2014 16:22

Dersim’de PKK’nin kuruluş yıl dönümü kutlandı

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Başkanlığı, PKK’nin kuruluş yıl dönümü nedeniyle yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirdi. Örgütün kuruluş yıl dönümünün havai fişeklerle kutlandığı açıklamada, yarın kenti ziyaret edecek olan MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye de kente gelmemesi çağrısında bulunuldu.

Paylaş

Kemal ÖZER
Dersim

DBP Tunceli İl Başkanlığının çağrısı üzerine Merkez Moğultay Mahallesi Sanat Sokağı’nda bir araya gelen ve aralarında Belediye Eşbaşkanı Mehmet Ali Bul’un da bulunduğu yüzlerce kişi buradan PKK bayrakları, Öcalan posterleri ve meşalelerle Seyit Rıza Meydanı’na kadar yürüdü.

Seyit Rıza Meydanı’nda düzenlenen açıklamada konuşan DBP İl Başkanı Ergin Doğru, 36 yıl önce Fis köyünde atılan adımın sadece Kürtler için değil insanlık tarihi açısından da önemli ve tarihi bir adım olduğunu söyledi.

Açıklamada, sık sık atılan havai fişeklerle örgütün kuruluş yıl dönümü kutlanırken, DBP İl Başkanı MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin ziyaretine ilişkin de çok sert açıklamalarda bulundu.

Doğru, “Bahçeli’nin Dersim’e dönük tehditlerine boyun eğmeyeceğiz. Dersimi kirletmelerine müsaade etmeyeceğiz. Bu coğrafyaya hakaret ederek elini kolunu sallayarak ipini koparanın bu coğrafyaya girmesine müsaade etmeyeceğiz. Buradan devlet ve emniyet yetkilerini de uyarıyoruz. Bir provokasyon olarak nitelendirdiğimiz Bahçeli ve şurakasının bu halkı tehdit etmesine; provoke etme çabalarına duyarlılık gösterecekseniz hukuk devleti içinde gereğini yapın. Eğer siz yapmıyorsanız Dersimliler gereğini yapar. Dersimliler bugüne kadar hiç kimsenin tehditlerine boyun eğmedi, pabuç bırakmadı Bahçeli’ye de hiç bırakmaz” dedi.

DBP İl Başkanı Doğru, Bahçeli’nin ziyareti süresince esnafa kepenk kapatması ve vatandaşların da protesto için Atatürk Mahallesi’nde toplanma çağrısı da yaptı.

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Anadolu yakasında 6 ilçede elektrik kesintisi

SONRAKİ HABER

G.Saray’dan, Prandelli ile yolları ayırma kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...