27 Kasım 2014 10:34

Bu haberlere yasak geldi!

Hükümetin kamuoyunun bilgilenmesini istemediği haberler evrensel, BirGün ve Cumhuriyet'in de aralarında olduğu gazeteler tarafından yayımlanmaya devam edilecek.

Paylaş

17 Aıalık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarında adı geçen dört eski bakan hakkında Mecliste kurulan Soruşturma Komisyonu haberlerine yayın yasağı getirildi. Hükümetin kamuoyunun bilgilenmesini istemediği bilgiler ise şunlar:

ZAFER ÇAĞLAYAN’IN KORUMASINDAN SAAT İTİRAFI

TBMM Soruşturma Komisyonu’nun tanık olarak dinlediği eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın koruma amiri Emrah Sarıyüce, Çağlayan’ın 700 bin TL’lik saatinin gece yarısı uçağıyla Reza Zarrab’ın adamı Murat Yılmaz tarafından getirilerek Özel Kalem Müdürü Onur Kaya’ya teslim edildiğini söyledi. Sarıyüce, pakette saat olduğunu bilmediğini belirterek, “Onur Kaya, kıymetli bir şey olduğunu söyledi” dedi. Reza Zarrab’ı bakanlıkta gördüğünü, ancak kaç kez geldiğini hatırlamadığını belirten Sarıyüce, Çağlayan’ın İstanbul’da Zarrab’la görüşmeler yaptığını kaydetti. Gümrük Müsteşarı Ziya Altunyaldız ise, Zarrab’ın altın yüklü uçağıyla ilgili olarak beyan edilen altın miktarının 1500, tespit edilen miktarın ise 1208 kilogram olduğunu söyledi.

BAYRAKTAR ‘KAÇ SADIK’ DİYE UYARDI

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın danışmanı Sadık Soylu, Bayraktar’ın 17 Aralık operasyonunun yapıldığı sabah kendisini arayarak “Sadık kaç, polis gelecek, seni de bir vesileyle alacaklar” dediğini aktardı. Ancak kendisinin kaçmadığını belirten Soylu, delikanlılık gösterdiğini söyledi.

BAŞBAKANIN TALİMATIYLA YAPILDI

Yolsuzluk operasyonundan sonra dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan Bayraktar’ın istifasını istemişti. Bayraktar ise, Erdoğan’a yönelik “Soruşturma dosyasındaki imar planlarının büyük bir bölümü Başbakanın talimatıyla yapıldı” sözlerini “üzüntüyle” söylediğini aktarmıştı.

ADANA’DAKİ MİT TIRLARINDA SİLAH İDDİASI

Adana’da durdurulan MİT TIR’larının içinde silah olduğu iddia edilmişti. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Adana’da durdurulan TIR’larla, Suriye’de terör örgütleri el-Kaide ve IŞİD’e silah taşındığının, soruşturma kapsamındaki belgelerle ortaya çıktığını iddia etmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Cezaevindeki Çölyak hastaları tedavi edilmiyor’

SONRAKİ HABER

'Komisyon başkanı istifa etmeli'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...